ШПА: Барса пукла у Мадриду!

Фудбалери Барселоне доживели су шокантан пораз у шестом колу ЛаЛиге и други меч у низу остали без победе.  Кутињова голчина у сенци одбрамбеног хорора за 60 секунди! Леганес направио подвиг! Изненађење сезоне? Пораз Барсе у предграђу Мадрида! Кобних 68 секунди за пораз лидера Примере од последњепласираног тима на табели.

Фудбал 26.09.2018 | 22:10
ШПА: Барса пукла у Мадриду!
Након што је Ђирона прекинула серију Барсе од четири победе ремијем на Камп Ноу, кризу каталонског гиганта је потпуно искористио Леганес победом 2:1.

Деловало је да ће Барса рутински славити на овом гостовању након сјајног гола Кутиња у 12. минуту, али су се гости буквално распали у наставку меча.

Неповезана и анемична игра везног реда и напада су спречили Барсу да реши меч на време, а онда је уследила "жута минута" одбране која је буквално поклонила победу Леганесу.

У року од два минута почетком другог полувремена Леганес користи киксеве гостујућих дефанзиваца и преко Ел Жара и Оскара преокреће на 2:1.

Прво је 171 цм високи Ел Жар главом из петерца савладао Тер Штегена, а онда је код другог гола Пике буквално асистирао Оскару.

Валверде је покушао да покрене свој тим увођењем Албе и Суареса, који су одмарали на клупи, али Каталонци нису успели да повежу конце.

Десетак минута пре краја имали су сјајну прилику да поравнају, али је Куељар са две импресивне интервенције запечатио победу Леганеса, тек прву у сезони.

Барселона је доживела први пораз у сезони! И то пошто је за само 60 секунди од готовог направила вересију и вођство претворила у резултатски минус?! Само минут је био потребан чудесном Леганесу да у Мадриду окрене минус од 0:1 на коначних 2:1. У сенци Барсиног пораза остаје и мајсторија Филипеа Кутиња...

Барса је минулог викедна прокоцкала победу против Ђироне, али је макар освојила бод. Сада није бод, па више није сигурна као лидер на табели Примере.

Шта се дешава Каталонцима, тшко је објаснити... Али дефанзивне грешке их коштају прескупо. Наравно да је Барса надиграла Леганес. Све друго је било илузорно очекивати. Међутим, опет није успела да материјализује бољу игру.

Филипе Кутињо је спектакуларним ударцем са 20 метара начео Леганес и изгледало је да све иде у очекиваном току. Барса је наставила да доминира, да држи лопту и врши притисак на ривала.  А Леганес се бранио и стпрљиво чекао шансу. Дочекао ју је на почетку другог полувремена!

Набил Ел Жар је изједначио главом пошто га је Вермален недопустиво оставио самог на петерцу. Тек што је кренула са центра и пошла пред гол ривала, Барса је доживела нови шок. Само 60 секунди је било довољно Мадриђанима за тотални преокрет. Севнула је контра, Пике је катастрофално реаговао и наместио лопту на ногу Ел Жару који рутински погађа из зицер позиције.

Наравно, Барса је до краја нападала свим силама, ушли су Суарез, Алба и Малком, али нису успели да спрече сензацију. Валвердеу се осветило мало комбиновање тима и стартна постава са Хахадијем иВермаленом... 

У другом мечу вечери Виљареал је сурово кажњавао промашаје Атлетик Билбаа и напунио мрежу Баска на Сан Мамесу са 3:0.

Има још много да се игра ове сезоне, али бар што се тиче првих шест кола Примере, добили смо највеће изненађење: пораз Барселоне од Леганеса!

Последњепласирани тим на табели шпанског првенства славио је против лидера и актуелног шампиона 2:1, иако је на полувремену губио 1:0.

Кључне сцене одиграле су се за само 68 секунди. Прво је Набил Ел Жар у 52. минуту искористио очајну ракцију Томаса Вермалена и пре њега стигао на центаршут Силве са леве стране, а потом је у 53. Оскар Родригез казнио лоше испуцавање Пикеа, који му је поклонио гол-шансу.

Ти погоци, као и неколико сјајних интервенција голмана Куељара, бацили су сенку на фантастичан погодак Кутиња у 12. минуту, када је Бразилац сам себи подигао лопту на волеј после додавања Месија и онда са 18 метара по средини шутирао "као из топа".

Деловало је после одласка на одмор да Барселону чека рутински посао у наставку, међутим, домаћи фудбалери су приказали сјајну партију, изузетно борбену и заслужено стигли до прва три бода ове сезоне.

На крилима историјског успеха по клуб иду у недељу у Севиљу на мегдан Бетису, док ће Барселона дан раније против Атлетик Билбаа на свом стадиону покушати да поправи атмосферу пред пут у Лондон и дуел са Тотенхемом у Лиги шампиона.

ЛаЛига, 6. коло:

Леганес – Барселона 2:1 (0:1)
Ел Жар 52, Оскар 54 – Кутињо 12

Атлетико Билбао – Виљареал 0:3 (0:0)
Форналс 66, Мори 80, Екамби 89

22.00 Севиља – Реал Мадрид
22.00 Валенсија – Селта Виго

Уторак:

Еспањол – Еибар 1:0 (0:0)
Хермосо 68

Реал Сосиједад – Рајо Ваљекано 2:2 (1:2)
Јон 5, Вилијан Хосе 78 -- Адвинкула 31, Трехо 36п

Атлетико Мадрид – Уеска 3:0 (3:0)
Гризман 16, Томас 29, Коке 33

Четвртак:

20.00 Алавес – Хетафе
20.00 Ваљадолид – Леванте
22.00 Ђирона – Бетис

ТАБЕЛА: Барселона 13, Реал Мадрид (-1) 13, Атлетико 11, Алавес (-1) 10, Еспањол 10, Селта (-1) 8, Виљареал 8, Сосиједад 8, Ђирона (-1) 8, Севиља (-1) 7, Хетафе (-1) 7, Еибар 7, Билбао (-1) 6, Бетис (-1) 6, Валенсија (-1) 4, Леванте (-1) 4, Рајо Ваљекано (-1) 4, Уеска 4, Леганес 4, Ваљадолид (-1) 3.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар