ŠPA: Barsa pukla u Madridu!

Fudbaleri Barselone doživeli su šokantan poraz u šestom kolu LaLige i drugi meč u nizu ostali bez pobede.  Kutinjova golčina u senci odbrambenog horora za 60 sekundi! Leganes napravio podvig! Iznenađenje sezone? Poraz Barse u predgrađu Madrida! Kobnih 68 sekundi za poraz lidera Primere od poslednjeplasiranog tima na tabeli.

Fudbal 26.09.2018 | 22:10
ŠPA: Barsa pukla u Madridu!
Nakon što je Đirona prekinula seriju Barse od četiri pobede remijem na Kamp Nou, krizu katalonskog giganta je potpuno iskoristio Leganes pobedom 2:1.

Delovalo je da će Barsa rutinski slaviti na ovom gostovanju nakon sjajnog gola Kutinja u 12. minutu, ali su se gosti bukvalno raspali u nastavku meča.

Nepovezana i anemična igra veznog reda i napada su sprečili Barsu da reši meč na vreme, a onda je usledila "žuta minuta" odbrane koja je bukvalno poklonila pobedu Leganesu.

U roku od dva minuta početkom drugog poluvremena Leganes koristi kikseve gostujućih defanzivaca i preko El Žara i Oskara preokreće na 2:1.

Prvo je 171 cm visoki El Žar glavom iz peterca savladao Ter Štegena, a onda je kod drugog gola Pike bukvalno asistirao Oskaru.

Valverde je pokušao da pokrene svoj tim uvođenjem Albe i Suaresa, koji su odmarali na klupi, ali Katalonci nisu uspeli da povežu konce.

Desetak minuta pre kraja imali su sjajnu priliku da poravnaju, ali je Kueljar sa dve impresivne intervencije zapečatio pobedu Leganesa, tek prvu u sezoni.

Barselona je doživela prvi poraz u sezoni! I to pošto je za samo 60 sekundi od gotovog napravila veresiju i vođstvo pretvorila u rezultatski minus?! Samo minut je bio potreban čudesnom Leganesu da u Madridu okrene minus od 0:1 na konačnih 2:1. U senci Barsinog poraza ostaje i majstorija Filipea Kutinja...

Barsa je minulog vikedna prokockala pobedu protiv Đirone, ali je makar osvojila bod. Sada nije bod, pa više nije sigurna kao lider na tabeli Primere.

Šta se dešava Kataloncima, tško je objasniti... Ali defanzivne greške ih koštaju preskupo. Naravno da je Barsa nadigrala Leganes. Sve drugo je bilo iluzorno očekivati. Međutim, opet nije uspela da materijalizuje bolju igru.

Filipe Kutinjo je spektakularnim udarcem sa 20 metara načeo Leganes i izgledalo je da sve ide u očekivanom toku. Barsa je nastavila da dominira, da drži loptu i vrši pritisak na rivala.  A Leganes se branio i stprljivo čekao šansu. Dočekao ju je na početku drugog poluvremena!

Nabil El Žar je izjednačio glavom pošto ga je Vermalen nedopustivo ostavio samog na petercu. Tek što je krenula sa centra i pošla pred gol rivala, Barsa je doživela novi šok. Samo 60 sekundi je bilo dovoljno Madriđanima za totalni preokret. Sevnula je kontra, Pike je katastrofalno reagovao i namestio loptu na nogu El Žaru koji rutinski pogađa iz zicer pozicije.

Naravno, Barsa je do kraja napadala svim silama, ušli su Suarez, Alba i Malkom, ali nisu uspeli da spreče senzaciju. Valverdeu se osvetilo malo kombinovanje tima i startna postava sa Hahadijem iVermalenom... 

U drugom meču večeri Viljareal je surovo kažnjavao promašaje Atletik Bilbaa i napunio mrežu Baska na San Mamesu sa 3:0.

Ima još mnogo da se igra ove sezone, ali bar što se tiče prvih šest kola Primere, dobili smo najveće iznenađenje: poraz Barselone od Leganesa!

Poslednjeplasirani tim na tabeli španskog prvenstva slavio je protiv lidera i aktuelnog šampiona 2:1, iako je na poluvremenu gubio 1:0.

Ključne scene odigrale su se za samo 68 sekundi. Prvo je Nabil El Žar u 52. minutu iskoristio očajnu rakciju Tomasa Vermalena i pre njega stigao na centaršut Silve sa leve strane, a potom je u 53. Oskar Rodrigez kaznio loše ispucavanje Pikea, koji mu je poklonio gol-šansu.

Ti pogoci, kao i nekoliko sjajnih intervencija golmana Kueljara, bacili su senku na fantastičan pogodak Kutinja u 12. minutu, kada je Brazilac sam sebi podigao loptu na volej posle dodavanja Mesija i onda sa 18 metara po sredini šutirao "kao iz topa".

Delovalo je posle odlaska na odmor da Barselonu čeka rutinski posao u nastavku, međutim, domaći fudbaleri su prikazali sjajnu partiju, izuzetno borbenu i zasluženo stigli do prva tri boda ove sezone.

Na krilima istorijskog uspeha po klub idu u nedelju u Sevilju na megdan Betisu, dok će Barselona dan ranije protiv Atletik Bilbaa na svom stadionu pokušati da popravi atmosferu pred put u London i duel sa Totenhemom u Ligi šampiona.

LaLiga, 6. kolo:

Leganes – Barselona 2:1 (0:1)
El Žar 52, Oskar 54 – Kutinjo 12

Atletiko Bilbao – Viljareal 0:3 (0:0)
Fornals 66, Mori 80, Ekambi 89

22.00 Sevilja – Real Madrid
22.00 Valensija – Selta Vigo

Utorak:

Espanjol – Eibar 1:0 (0:0)
Hermoso 68

Real Sosijedad – Rajo Valjekano 2:2 (1:2)
Jon 5, Vilijan Hose 78 -- Advinkula 31, Treho 36p

Atletiko Madrid – Ueska 3:0 (3:0)
Grizman 16, Tomas 29, Koke 33

Četvrtak:

20.00 Alaves – Hetafe
20.00 Valjadolid – Levante
22.00 Đirona – Betis

TABELA: Barselona 13, Real Madrid (-1) 13, Atletiko 11, Alaves (-1) 10, Espanjol 10, Selta (-1) 8, Viljareal 8, Sosijedad 8, Đirona (-1) 8, Sevilja (-1) 7, Hetafe (-1) 7, Eibar 7, Bilbao (-1) 6, Betis (-1) 6, Valensija (-1) 4, Levante (-1) 4, Rajo Valjekano (-1) 4, Ueska 4, Leganes 4, Valjadolid (-1) 3.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar