ФРА: Вече црвених картона и побједе Лиона и Марсеја!

У среду је настављено седмо коло француске Лиге 1, а на првих шест утакмица виђено је исто толико црвених картона.  Журка у Француској: Прорадио Дембеле, дао га Ле Талек, Шкулетић асистирао, опет драма у Марсеју, пљуштали црвени! Радоњић цео меч против Стразбура огледао са клупе за резерве.

Фудбал 26.09.2018 | 21:30
ФРА: Вече црвених картона и побједе Лиона и Марсеја!
Са играчем мање остали су Рен и Лил, а црвених је било и у дуелима два Олимпика – марсејског и оног из Лиона.

Међутим, то није утицало на резултат јер су обе екипе оствариле победе.

Лион је гостовао у граду сенфа и против Дижона славио са лаганих 3:0 – Муса Дембеле је за три минута у првом полувремену потврдио да ће бити велико појачање француског гиганта, док је коначан резултат већ у 35. минуту поставио Терије.

Код гостију је искључен Тусар у 66. минуту због другог жутог картона.

Овим тријумфом Лион је задржао другу позицију са 13 бодова, колико има и имењак Марсеј након драме против Стразбура – 3:2. Стразбур је повео поготком Лале у 27. минуту, пре него што су Паје и Сансон у финишу полувремена комплетирали преокрет.

Почетком наставка је Џордан Амави зарадио директно искључење, чинило се да ће домаћин издржати, али тако није мислио Да Коста који је у финишу изједначио. Чинило се да ће дуел бити завршен ремијем, али тако није мислио Жермен који је у следећем нападу погодио за велико славље на "Велодрому".

Српски репрезентативац Немања Радоњић је тријумф гледао са клупе за резервне играче, док је у пораженом саставу читав меч одиграо Стефан Митровић.

У дуелу Каена и Монпељеа било је такође 2:2 (Петар Шкулетић играо нешто више од сат времена), голова није било у сусрету Нима и Генгана, док је Бордо остварио минимални тријумф над Лилом.

Француско фудбалско првенствено дефинитивно спада у ред најинтересантнији у Европи. Не само што се ради о земљи светских првака, већ о такмичењу у којем свак сваког може да победи  све. Добро, свако може да победи скоро сваког, да не убацујемо Пари Сен Жермен у то друштво. Било како било, ово ванредно коло Лиге 1 обележило је неколико интересантних мечева.

Кренимо редом. Олимпик из Лиона дочекао је да му проради највеће појачање летњег прелазног рока,Муса Дембеле. Нападач пристигао из Селтика био је играч утакмице у победи на гостовању код Дижона од 3:0.

Момак рођен у предграђу Париза био је двоструки стрелац, у 16. и 19. минуту, а то су му били први погоци у дресу Лиона. Коначан резултат већ у 35. минуту поставио је Мартин Терије. Гости су меч завршили са десеторицом играча, јер је у 66. минуту други жути зарадио Тусар.  Али, ни Дижон им у овом сегменту није остао дужан, па је на исти начин ван терена морао Лоидис у другом минуту надокнаде.

Монпеље је као гост успео да освоји бод на гостовању Каену - 2:2. Домаћин је повео у десетом минуту преко Кауија, а изједначио је у 37. Делор после додавања главом Петра Шкулетића. Монпеље је до потпуног преокрета дошао голом Дамијена ле Талека пошто се добро снашао после корнера, али је коначан резултат поставио Баму у 63. минуту. И овде је пао црвени картон, а зарадио га је Хилтон седам минута пре краја меча због старта са две ноге.

Бордо је наставио да игра по систему топло-хладно, а сада је дошао ред на победу. Жирондинци сун а свом терену савладали четвртопласирани Лил са 1:0. Стрелац јединог поготка био је нападач Франсоа Каманоу седмом минуту. Налази се овај момак у одличној форми, то му је од почетка сезоне седми гол у свим такмичењима. Да се испоштује неко неписано правило вечерас, и овде је пало искључење. Сумаро је добио други жути картон у 89. минуту.

И за крај Олимпик Марсеј. Са њим не може без драме, а екипа Рудија Гарсија вечерас је на Велодрому победила Стразбур са 3:2. Гол вредан три бода постигао је Валер Жермен у 90. минуту, а само минут раније изједначио је Нуно да Кошта.

Сјајно су гости отворили дуел и повели у 27. минуту преко Кенија Лале, а тек након тога Марсеј је кренуо у нападе свим силама. И за врло кратко време у финишу првог полувремена дошао је до преокрета.

Најпре је у 41. минуту Димитри Паје изједначио, водећи гол за Марсеј дао је Сансон три минута касније. У наставку меча, погађате – црвени картон. Добио га је Амави у 52. минуту због оштрог фаула на средини терена. Српски интернационалац Немања Радоњић овај меч посматрао је са клупе за резервне играче Марсеја.

Лига 1 – 7. коло:

среда:

Амијен – Рен 2:1 (0:0)
Ганоре 51, Гуано 66 – Греније 81

Бордо – Лил 1:0 (0:0)
Камано 7

Каен – Монпеље 2:2 (1:1)
Кауи 10, Баму 64 – Делор 37, Ле Талек 51

Дижон – Лион 0:3 (0:3)
Дембеле 16, 19, Терије 35

Олимпик Марсеј – Стразбур 3:2 (2:1)
Паје 41, Сансон 44, Жермен 90+2 – Лала 27, Да Коста 89

Ним – Генган 0:0

21.00 ПСЖ – Ремс

уторак:

Монако – Анже 0:1 (0:1)
Бахокен 27

Нант – Ница 1:2 (0:1)
Сала 57 – Жале 31, Макенго 69

Тулуз – Сент Етјен 2:3 (0:1)
Градел 63, Дурмаз 78 – Диони 23, Кабеља 66, Салибур 75

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар