Амбасада се не мијеша у изборе

- Сједињене Америчке Државе не мијешају се у изборни процесс. Ми одлучно одбацујемо те ужасне оптужбе. Не пружамо подршку нити једној странци, нити једном кандидату. Поред тога, и даље смо истински посвећени пружању подршке вјеродостојним и транспарентним изборима и увијек ћемо упозоравати на куповину гласова, крађу идентитета и друге облике изборне преваре сваки пут када их уочимо- каже се у саопштењу америчке амбасаде у Саараејву, додајући да су такве активности у складу су с нашом дугогодишњом подршком владавини права и суверенитету, територијалном интегритету и евроатлантским интеграцијама БиХ.  

Босна и Херцеговина 26.09.2018 | 18:01
Амбасада се не мијеша у изборе
- Сједињене Америчке Државе показују своју посвећеност и преданост грађанима БиХ више од двије деценије, а упркос томе, неодговорни актери и даље нас увлаче у теорије завјере, неутемељене оптужбе и, дословно, лажи, каже се у саопштењу.

Даље се наводи да чврсто вјерују да грађани током изборне кампање треба да имају прилику да расправљају о питањима која ће одредити њихову будућност као и будућност њихових породица.

"Међутим, јавним дискурсом у потпуности доминира реторика утемељена на страху. То је неприхватљиво, те је због ове веома затроване атмосфере и сталних напада, дошло вријеме да проговоримо. 

Влада САД и Амбасада САД нису непријатељи БиХ, њених грађана нити њена два ентитета; ми смо пријатељи свих грађана који желе позитивнију будућност за себе и своје породице. Стварни непријатељи су, као што сви знамо, корупција, незапосленост, лоше услуге у образовном и здравственом систему, те политичари фокусирани само на себе, који, умјесто да се баве овим питањима, покушавају Сједињене Државе и остале пријатеље БиХ претворити у њене противнике", каже се у саопштењу.

Даље наводе да настојања политичара да непосредно прије избора обману јавност и сакрију своје праве намјере свечаним отварањем кружних токова, понудом бесплатних услуга у болницама и осталим привидно корисним активностима, представљају изругивање и вријеђају грађане БиХ.

"Ту није крај њихова настојања такође укључују злоупотребу јавних средстава и увлачење ратних злочинаца у кампање, те лажно оптуживање дугогодишњих савезника Босне и Херцеговине за непријатељске активности", каже се у саопштењу и додаје да то одбијају и не желе бити дијелом те манипулације.

"Сједињене Америчке Државе не мијешају се у изборни процесс. Ми одлучно одбацујемо те ужасне оптужбе. Не пружамо подршку нити једној странци, нити једном кандидату. Поред тога, и даље смо истински посвећени пружању подршке вјеродостојним и транспарентним изборима и увијек ћемо упозоравати на куповину гласова, крађу идентитета и друге облике изборне пријеваре сваки пут када их уочимо. Такве активности у складу су с нашом дугогодишњом подршком владавини права и суверенитету, територијалном интегритету и евроатлантским интеграцијама БиХ", каже се у саопштењу амбасаде САД у БиХ.

Предсједник РС Милорад Додик рекао је да се амбасаде западних земаља грубо мијешају у изборни процес, стављајући посебно акценат на амбасадорку Морин Кормак.
 
О умјешаности амбасада западних земаља у изборе у БиХ недавно је говорио и предсједник Србије Александар Вучић.

БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

онај

26.09.2018 16:08

Онај кога сте довели на својим тенковима сада прича да се неко мјеша,ето њега је народ хтјео онда,или сада,никада тебе српски народ није хтјео,ал јесете онај колаиција око сда,око издајице Биљане Плавшић и они хрвати што сте их хеликоптериам гањали по Орашју да дођу на гласање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оног

26.09.2018 16:27

Оног су некад довели Американце, па су га срби дигли и направили херојем. Сад га подрзавају Руси. Тако да Баја има континуитет подрзке.

Name

Др

26.09.2018 16:50

Насе политицаре нико озбиљан и не треба да коментарсе. Они немају дна у глупирању

Name

Овога

26.09.2018 16:56

@Оног,два пута су га послије тога бирали на изборима и увијек понављају исту фразу странци га довели на власт,а неце да признају да су га они дрзали на власти.Нека Руса које са њима тикве садио зелено је откино ето им примјер Рафинерија у Броду,Руси их не зарезују ни2% за дугове.

Name

Ре Онај

27.09.2018 10:18

Довели су они и 1992 СДС на власт. Ајде не лупај. А какав

Name

Робин Худ

26.09.2018 16:13

Мислим да је једно искуство и сувише довољно да закључе да су грешке врло велике и погубне, а санкције никакве јер онда су урадили ово;хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=гА5_квwдУxц.... Колико год вам био мио и драг показао је нај прљавију страну свог карактера...мислим да је и вас изненадио... Да ли је СНСД у протеклим мандатима на државном нивоу учествовао у преносу надлежности и формирању сљедећих институција на нивоу БиХ: 1.- успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ 2.- успостављање заједничких пасоша 3.- преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ 4.- формирање Државне граничне службе БиХ 5.- формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом 6.- формирање Агенције за државну службу БиХ 7.- формирање Одбора државне службе за жалбе 8.- успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта 9.- успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ 10.- успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података 11.- успостављање СИПА 12.- успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ 13.- успостављање Службе за послове са странцима БиХ 14.- успостављање Комисије за реституцију БиХ 15.- успостављање Комисије за државну имовину БиХ 16.- успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ 17.- успостављање Агенције за лијекове БиХ 18.- успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ 19.- успостављање Агенције за безбједност хране 20.- успостављање Савјета за дјецу БиХ 21.- успостављање Института за стандардизацију БиХ 22.- успостављање Института за метрологију БиХ 23.- успостављање Комисије за концесије БиХ 24.- успостављање Института за интелектуално власништво БиХ 25.- успостављање Института за акредитовање БиХ 26.- успостављање Конкурентског савјета БиХ 27.- успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ 28.- успостављање Института за нестала лица БиХ 29.- успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ 30.- успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ 31.- успостављање Агенције за статистику БиХ 32.- успостављање Агенције за осигурање депозита БиХ 33.- успостављање Агенције за осигурање БиХ 34.- успостављање Агенције за јавне набавке БиХ 35.- успостављање Одбора за ревизију јавних набавки 36.- успостављање Извозно-кредитне агенције БиХ 37.- успостављање Комисије за рачуноводство и ревизију БиХ , СНСД јесте све ове надлежности у протеклих десет година пренио са Републике Српске на БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

26.09.2018 16:14

ПА ТО ЈЕ ОНДА НАПАД НА АМБАСАДЕ И РУШЕЊЕ УГЛЕДА .ТРЕБАЈУ АМБАСАДЕ ДА ТРАЖЕ ОД ВУЧИЋА ТЕ ДОКАЗЕ ПА ДА СЕ ЗНА КО СЕ ТО ПОИГРАВА СА ОВИМ НАРОДОМ.ДО ИЗБОРА ГРАЂАНИ ТРАЖЕ ДА СЕ ИЗНЕСУ ДОКАЗИ .НЕ МОЖЕТЕ СЕ ПРАВИТИ ЛУДИ И ПОДМЕТАТИ ТАКО НЕШТО ГРАЂАНИМА БИХ.Г.ВУЧИЦУ ВИ СТЕ УВРИЈЕДИЛИ СВЕ ГРАЂАНЕ ИЗЈАВОМ ДА ЋЕ ТЕ ПОСЛИЈЕ ИЗБОРА ИЗНИЈЕТИ ПОДАТКЕ ЗАР ТО НИЈЕ ПОЗИВ НА НЕМИРЕ У БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доказ

28.09.2018 07:22

Ко је ЛУД да трази доказе када те разоткривају,сада они нападају и оптузују,њима се мора вјеровати и никакви докази нису потребни,довољно је оптузити а пресуда је вец написана,само је јос процитати.

Name

неко

26.09.2018 16:24

Ма све вам вјерујемо нисте ви нас бомбардовали, то су били неки други, само ви не, како да не, приче за наивне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некад

27.09.2018 05:57

Њима хвала што су подржали мафијаше у свим странкама, и наметнули нам политичко-мафијашки систем као стил живота.

Name

Дијагноза

26.09.2018 16:34

ЛАЖУ. Нека кажу ко је овог довео на власт ако нису они?

ОДГОВОРИТЕ
Name

успостављена

26.09.2018 17:00

Истина је да су га они довели па су послије тога били одрзани два пута избори и оба пута је народ гласо за њега и добио вецину.Оканите се те мантре странци га довели,с кога је одрзаво на власти.

Name

Препотентни

26.09.2018 16:49

Препотентни говорник Вуциц је дао скандалозну изјаву и рекао да има доказе о мјесању великих у изборе у БиХ. Нема он никакве доказе само хоце медијску пазњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

27.09.2018 07:04

И ми имамо своју баба Вангу, деда Вучко! Прориче, судбину кандидата на изборима, нарочито у Републици Српској. Нешто му се више вјерује него Марићу и Ћирилици. Пјаном доста а тријезном и превише.

Name

Мило

26.09.2018 16:52

Миле објави рат Амерци па да буде ста да..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

26.09.2018 21:17

Изгледа да и Вуциц има сансе да додје на Америцку црну листу. Ацо бас си глуп или побацај да је Додик био само мало паметнији па да сада није сам себе угрозио Додик би те за 24 сата смијенио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црна листа

28.09.2018 07:35

Ови под САД санкцијама су најхрабрији,казу ста мисле,само такви могу водити народ ,за разлику од ових бескицмењака који први повјетарац руси,КОГА могу водити они који обецавају рај на земљи без икаквог програма осим русења власти.Сит је народ ПАТРИОТА који невјерују народу па не признају ни изборе,вољународа него нуде улицу и крв народа.После избора нека влада политика коју је народ бирао.

Name

Д

27.09.2018 04:44

Дали је ово могуће ,ово вређа интелегенцију српског народа,па нису срби толио глупи да не виде добро кога амбасада САД подржава, то само невиди онај што неће да види ,никад нису рекли срби у праву сте,немогуће је да толика љета срби ама баш нити једноч нису били у праву ,треба дјелом доказат да нисте пристрастни и ви и господин Инцко,нај лакше је рећи нсмо пристрасну а радит контра ,нико није толико глуп да не разумије,

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе хе

30.09.2018 06:16

Каква ли би била супа, без миродјија. Могу да разумем да неко заборави да зацини супу али да то намерно не уради...

ОДГОВОРИТЕ