Реконструкција стадиона Партизана СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ!

Председник Партизана Милорад Вучелић изразио уверење да ће радови на великој реконструкцији стадиона на Топчидерском брду бити изведени следеће године.

Фудбал 28.09.2018 | 00:00
Реконструкција стадиона Партизана СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ!
Партизан креће у реконструкцију свог стадиона на Топчидерском брду, а тај процес је добио "зелено светло" одлуком Скупштине града Београда у среду да усвоји предлог детаљне регулације тог спортског објекта.

Стадион Партизана је попут многих у Србији дотрајао, нагрижен је зубом времена и свако "шминкање", које су црно-бели претходних година радили и улагали новац у "козметичке промене" нису довољне. Европа тражи модерне објекта, већи комфор за гледаоце, а стадион Патизана, као ни остали у Србији, то сада не испуњава. Много пута до сада су представници УЕФА тражили корекције, не само стадиона Партизана, већ и Црвене звезде, Војводине... На многим стадионима у Србији не би могло да се игра ни претколо некадашњег Интертото купа.

Зато је неопходно да се ти стадиони уреде, колико год је то могуће.

Након јучерашње одлуке Скупштине града Београда, председник Партизана Милорад Вучелић је, уз захвалност председнику Србије Александру Вучићу на иницијативи, најавио да ће радови на реконструкцији бити изведени следеће године.

"Из државног фонда требало би да добијемо инвестицију већу од 10 милиона евра. Овом одлуком Скупштине града смо 'закорачили у свет' (грађевинских) дозвола. У међувремену, израђује се увелико план. Чим све то легално прође, У МАРТУ ћемо почети да радимо генерално спремање стадиона", рекао је Вучелић гостујући на ТВ Пинк. 

Рекао је да би атлетска стаза требало да остане, али да ће све остало бити реновирано - од траве (са грејањем), седишта, свлачионице, рефлектора, трибина...

"Тај пројекат реконструкције ћемо детаљно представити. Направио би се 'оклоп' стадиона. Био би модеран, европски... Можда би се мало смањио капацитет стадиона, али не много. Стадион ће бити препорођен, изгледаће лепо, а током следеће године ћемо га и завршити", додао је председник ФК Партизан и ЈСД Партизан.

Током гостовања на ТВ Пинк, где је био заједно са голманом Владимиром Стојковићем, на инсистирање водитеља, повела се и прича о идеји да Партизан и Црвена звезда, деле стадион, попут Милана и Интера, или Лација и Роме.

Један од водитеља "Јутарњег програма" је додао да би се једне недеље стадион звао, рецимо, "Рајко Митић", друге недеље "Моца Вукотић"...

На то је Стојковић имао опаску у шали: "А што се не би звао Милко Ђуровски?".

Вазура је за МОНДО почетком августа рекао да у току реновирања Партизан неће морати да као домаћин игра утакмице на другим стадионима.

"Око стадиона се праве четири стуба да би се покрио, поставићемо и грејање стадиона. Биће то скроз нови стадион", рекао нам је пословни директор црно-белих.  

Својевремено је некадашњи дугогодишњи генерални секретар Партизана Жарко Зечевић желео да потпуно ренновира или боље речено да направи потпуно нови стадион на месту постојећег на Топчидерском брду. Тај пројекат је већ био потпуно завршен, чекала се само једна дозвола... Све је остало у некој фиоци...

Ево шта је о томе рекао Зечевић годинама касније: 

"Хтели смо да урадимо стадион по моделу оног у Берну (Швајцарска). Са групом 'Мараци' направили смо чврст уговор, радили смо на регулационом плану годину, годину и по дана, прошли смо све неопходне процедуре за почетак изградње, имали смо предуговор са једном француском кућом о шопинг молу, хотелу, али када је то дошло на Скупштину града неко је то стопирао. Не знам ко. То се одузело Партизану и комплетном друштву које би имало користи и са економске и туристичке стране".

Питали смо Вазуру шта се дешава са том Зечевићевом идејом, да ли она "и даље живи"?

"Тај пројекат није пропао и на основу њега ћемо радити реновирање стадиона. То што је Зечевић хтео... Ко зна где би нам сада крај био. То је био много већи пројекат и тада смо били у могућности. Било је планирано да се направи комерцијални део и да стадион сам себе издржава. Тадашња власт није имала смисла за то и колико знам не да нису помогли, него су блокирали".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар