Rekonstrukcija stadiona Partizana SLJEDEĆE GODINE!

Predsednik Partizana Milorad Vučelić izrazio uverenje da će radovi na velikoj rekonstrukciji stadiona na Topčiderskom brdu biti izvedeni sledeće godine.

Fudbal 28.09.2018 | 00:00
Rekonstrukcija stadiona Partizana SLJEDEĆE GODINE!
Partizan kreće u rekonstrukciju svog stadiona na Topčiderskom brdu, a taj proces je dobio "zeleno svetlo" odlukom Skupštine grada Beograda u sredu da usvoji predlog detaljne regulacije tog sportskog objekta.

Stadion Partizana je poput mnogih u Srbiji dotrajao, nagrižen je zubom vremena i svako "šminkanje", koje su crno-beli prethodnih godina radili i ulagali novac u "kozmetičke promene" nisu dovoljne. Evropa traži moderne objekta, veći komfor za gledaoce, a stadion Patizana, kao ni ostali u Srbiji, to sada ne ispunjava. Mnogo puta do sada su predstavnici UEFA tražili korekcije, ne samo stadiona Partizana, već i Crvene zvezde, Vojvodine... Na mnogim stadionima u Srbiji ne bi moglo da se igra ni pretkolo nekadašnjeg Intertoto kupa.

Zato je neophodno da se ti stadioni urede, koliko god je to moguće.

Nakon jučerašnje odluke Skupštine grada Beograda, predsednik Partizana Milorad Vučelić je, uz zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na inicijativi, najavio da će radovi na rekonstrukciji biti izvedeni sledeće godine.

"Iz državnog fonda trebalo bi da dobijemo investiciju veću od 10 miliona evra. Ovom odlukom Skupštine grada smo 'zakoračili u svet' (građevinskih) dozvola. U međuvremenu, izrađuje se uveliko plan. Čim sve to legalno prođe, U MARTU ćemo početi da radimo generalno spremanje stadiona", rekao je Vučelić gostujući na TV Pink. 

Rekao je da bi atletska staza trebalo da ostane, ali da će sve ostalo biti renovirano - od trave (sa grejanjem), sedišta, svlačionice, reflektora, tribina...

"Taj projekat rekonstrukcije ćemo detaljno predstaviti. Napravio bi se 'oklop' stadiona. Bio bi moderan, evropski... Možda bi se malo smanjio kapacitet stadiona, ali ne mnogo. Stadion će biti preporođen, izgledaće lepo, a tokom sledeće godine ćemo ga i završiti", dodao je predsednik FK Partizan i JSD Partizan.

Tokom gostovanja na TV Pink, gde je bio zajedno sa golmanom Vladimirom Stojkovićem, na insistiranje voditelja, povela se i priča o ideji da Partizan i Crvena zvezda, dele stadion, poput Milana i Intera, ili Lacija i Rome.

Jedan od voditelja "Jutarnjeg programa" je dodao da bi se jedne nedelje stadion zvao, recimo, "Rajko Mitić", druge nedelje "Moca Vukotić"...

Na to je Stojković imao opasku u šali: "A što se ne bi zvao Milko Đurovski?".

Vazura je za MONDO početkom avgusta rekao da u toku renoviranja Partizan neće morati da kao domaćin igra utakmice na drugim stadionima.

"Oko stadiona se prave četiri stuba da bi se pokrio, postavićemo i grejanje stadiona. Biće to skroz novi stadion", rekao nam je poslovni direktor crno-belih.  

Svojevremeno je nekadašnji dugogodišnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević želeo da potpuno rennovira ili bolje rečeno da napravi potpuno novi stadion na mestu postojećeg na Topčiderskom brdu. Taj projekat je već bio potpuno završen, čekala se samo jedna dozvola... Sve je ostalo u nekoj fioci...

Evo šta je o tome rekao Zečević godinama kasnije: 

"Hteli smo da uradimo stadion po modelu onog u Bernu (Švajcarska). Sa grupom 'Maraci' napravili smo čvrst ugovor, radili smo na regulacionom planu godinu, godinu i po dana, prošli smo sve neophodne procedure za početak izgradnje, imali smo predugovor sa jednom francuskom kućom o šoping molu, hotelu, ali kada je to došlo na Skupštinu grada neko je to stopirao. Ne znam ko. To se oduzelo Partizanu i kompletnom društvu koje bi imalo koristi i sa ekonomske i turističke strane".

Pitali smo Vazuru šta se dešava sa tom Zečevićevom idejom, da li ona "i dalje živi"?

"Taj projekat nije propao i na osnovu njega ćemo raditi renoviranje stadiona. To što je Zečević hteo... Ko zna gde bi nam sada kraj bio. To je bio mnogo veći projekat i tada smo bili u mogućnosti. Bilo je planirano da se napravi komercijalni deo i da stadion sam sebe izdržava. Tadašnja vlast nije imala smisla za to i koliko znam ne da nisu pomogli, nego su blokirali".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar