Модрић: Зрињски и ПЛ БиХ су били добар избор!

"Биле су то моје најосјетљивије године, било ми је битно да одем негдје гдје ћу играти", рекао је Лука Модрић.

Фудбал 28.09.2018 | 12:00
Модрић: Зрињски и ПЛ БиХ су били добар избор!
Капитен хрватске репрезентације Лука Модрић проглашен је у понедјељак за најбољег играча године у избору ФИФА-е, а у интервјуу за "Вечерњи лист" сјетио се једног дијела своје каријере који је провео у мостарском Зрињском.

Сјајни везиста је истакао да је у свакој екипи сваке године нешто научио и да никада у каријери није прескакао степенице.

"Битни су и моји почеци, док сам још био дијете, пионирски и јуниорски дани, а послије и сениорски стаж. Све је ишло постепено, али узлазном путањом. Свака степеница и сваки клуб за мене имају једнаку важност и тежину. Динамо је, на примјер, имао велики утицај. Дошао сам као четрнаестогодишњак и прошао све селекције до сениорске екипе. У Загребу сам био сам, све ме то изградило као особу, помогло ми је да се осамосталим", рекао је Модрић.

На питање да ли је Динаму замјерио кад га је послао у Мостар на позајмицу, Модрић каже да га то није повриједило.

"Биле су то моје најосјетљивије године, било ми је битно да одем негдје гдје ћу играти. Отишао сам у мени непознату бх. лигу, али послије се показало да је то био добар избор за младог играча јер сам се припремио за велике изазове. Та ми је етапа у каријери пуно помогла", каже ас мадридског Реала.

Подсјетимо, Модрић је у дресу Зрињског одиграо 22 утакмице у којима је постигао осам погодака.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар