Modrić: Zrinjski i PL BiH su bili dobar izbor!

"Bile su to moje najosjetljivije godine, bilo mi je bitno da odem negdje gdje ću igrati", rekao je Luka Modrić.

Fudbal 28.09.2018 | 12:00
Modrić: Zrinjski i PL BiH su bili dobar izbor!
Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić proglašen je u ponedjeljak za najboljeg igrača godine u izboru FIFA-e, a u intervjuu za "Večernji list" sjetio se jednog dijela svoje karijere koji je proveo u mostarskom Zrinjskom.

Sjajni vezista je istakao da je u svakoj ekipi svake godine nešto naučio i da nikada u karijeri nije preskakao stepenice.

"Bitni su i moji počeci, dok sam još bio dijete, pionirski i juniorski dani, a poslije i seniorski staž. Sve je išlo postepeno, ali uzlaznom putanjom. Svaka stepenica i svaki klub za mene imaju jednaku važnost i težinu. Dinamo je, na primjer, imao veliki uticaj. Došao sam kao četrnaestogodišnjak i prošao sve selekcije do seniorske ekipe. U Zagrebu sam bio sam, sve me to izgradilo kao osobu, pomoglo mi je da se osamostalim", rekao je Modrić.

Na pitanje da li je Dinamu zamjerio kad ga je poslao u Mostar na pozajmicu, Modrić kaže da ga to nije povrijedilo.

"Bile su to moje najosjetljivije godine, bilo mi je bitno da odem negdje gdje ću igrati. Otišao sam u meni nepoznatu bh. ligu, ali poslije se pokazalo da je to bio dobar izbor za mladog igrača jer sam se pripremio za velike izazove. Ta mi je etapa u karijeri puno pomogla", kaže as madridskog Reala.

Podsjetimo, Modrić je u dresu Zrinjskog odigrao 22 utakmice u kojima je postigao osam pogodaka.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar