Избјегавајте пецива за доручак, али и јогурт

Много људи не зна да погрешан доручак може озбиљно да нашкоди телу и које намирнице не треба да уносимо на прзан желудац. Ево којих пет би требало да избегавате као први дневни оброк.

Здравље 26.09.2018 | 13:31
Избјегавајте пецива за доручак, али и јогурт
Први дневни оброк не смеју да буду:

Парадајз

Парадајз је пун витамина и антиоксиданса. Међутим, ако ћете да једете само парадајз за доручак, у комбинацији са желудачаном киселином може узроковати јаке болове у желуцу.

Цитрусне плодове

Лимун, поморанџе, грејп, мандарине и други цитрусни плодови одличан су извор витамина Ц. Међутим, киселина коју садрже може да нападне слузокожу и због малих раница од киселине проузрокује болове у устима и једњаку.

Тесто с квасцем

Квасац, посебно ако се конзумира ујутру, може да иритира желудац и проузрокује јаку надутост и сметње с варењем хране. Дакле, ујутру покушавајте да избегнете пецива и лиснато тесто…

Краставци

Уопштено, требало би избегавати сирово поврће као први оброк. Горушица и надутост нарочито су јаки након конзумације краставаца на празан желудац.

Јогурт

Јогурт нам доноси прегршт важних млечних бактерија млечне киселине које су добре за цревну флору. Али, ако га конзумирамо на празан желудац, те ће добре бактерије „појести“ желудачана киселина.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар