Бол у леђима није само од кичме

Пре него што помислите на проблеме са кичмом, проверите да ли вам неки други органи у телу шаљу сигнале.

Здравље 26.09.2018 | 13:25
Бол у леђима није само од кичме
ПРОБЛЕМИ са бешиком, бубрезима или жучи често могу да буду "замаскирани" болом у леђима. Због тога, пре него што помислите на проблеме са кичмом, проверите да ли вам неки други органи у телу шаљу сигнале, који се манифестују севајућим болом у дну или средини леђа.

Уринарни тракт

Инфекцију мокраћних путева најчешће узрокују бактерије. Манифестују се као бол при мокрењу, бол у доњем делу леђа или трбуху. Најчешће погађа жене и уколико се не излече, могу да доведу до упала.

Бубрежни каменац

Непрестани бол у једном делу леђа, који се појављује уз бол у стомаку, препонама, при мокрењу или уз крв у урину, може да буде знак бубрежног каменца. Велику улогу игра и генетика, па су неки људи подложнији бубрежном каменцу него други.

Упала бубрега

Ако се уз бол у леђима јавља и повишена телесна температура, такво стање може указивати на упалу бубрега. Тај бол најчешће се јавља у доњем делу леђа и изнад карлице. Шест пута је чешћа код жена него код мушкараца.

Упала гуштераче

Упалу гуштераче, осим бола у доњем делу стомака, повраћања и мучнине, прати бол у леђима. Тај бол може бити изненадан и да се шири од трбуха према леђима, а најчешће је последица акутне или хроничне упале.

Жучни каменац

Иако не наводи на жуч, бол у леђима заједно с боловима у трбуху и рукама, мучнином и уз бол приликом дисања, симптом је жучног каменца или упале жучи.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар