3 начина провјере бирачког мјеста

Општи избори у БиХ биће одржани 7. октобра. Доносимо вам упутство за провјеру бирачког мјеста на ком сте регистровани.  

Босна и Херцеговина 26.09.2018 | 07:51
3 начина провјере бирачког мјеста
Прва могућност је посјетом веб странице Централне изборне комисије БиХ, отварањем линка „Да ли сте регистровани“, те уношењем у празна поља тражених података – име и презиме и јединствени матични број.

Други начин провјере је слањем СМС поруке на број 091 12 12 12. Порука треба да садржи само јединствени матични број. Слање поруке кошта 10 фенинга + ПДВ. 

Трећи начин провјере је да бирач посјети општински Центар за бирачки списак и провјери локацију свог бирачког мјеста.

Иначе, на основу Изборног закона БиХ и Правилника о употреби и изради извода из Централног бирачког списка, путем мобилног тима гласају бирачи који су везани за своје домове због старости, болести или инвалидитета, затвореници или су везани за установе, а имају право да гласају.

Први пут на изборима у БиХ у октобру биће кориштене транспарентне гласачке кутије. За око 5.500 бирачких мјеста обезбијеђено је 10.000 нових гласачких кутија.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Младјо Недиц

26.09.2018 14:31

Гласао сам у граду Добоју али како сад тренутно стање изгледа да висе нисам на списку у том граду засто се то десава..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајке

29.09.2018 05:16

Мозда је Вас глас морао хитно да отпутује до... например, БЛ или Лактаса, ко зна. Гласови пред изборе добијају моц да да путују,лете. Бас, као несто у бајци или у филму Емира Кустурице. Па, видис да су гласови вец подавно умрлих или одсељених, вецно остали и путују од једног до другог бирацког места.Како (не) коме треба. Због тога постоји веровање о вецном (гласацком) зивоту на Балкану.