3 načina provjere biračkog mjesta

Opšti izbori u BiH biće održani 7. oktobra. Donosimo vam uputstvo za provjeru biračkog mjesta na kom ste registrovani.  

Bosna i Hercegovina 26.09.2018 | 07:51
3 načina provjere biračkog mjesta
Prva mogućnost je posjetom veb stranice Centralne izborne komisije BiH, otvaranjem linka „Da li ste registrovani“, te unošenjem u prazna polja traženih podataka – ime i prezime i jedinstveni matični broj.

Drugi način provjere je slanjem SMS poruke na broj 091 12 12 12. Poruka treba da sadrži samo jedinstveni matični broj. Slanje poruke košta 10 feninga + PDV. 

Treći način provjere je da birač posjeti opštinski Centar za birački spisak i provjeri lokaciju svog biračkog mjesta.

Inače, na osnovu Izbornog zakona BiH i Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska, putem mobilnog tima glasaju birači koji su vezani za svoje domove zbog starosti, bolesti ili invaliditeta, zatvorenici ili su vezani za ustanove, a imaju pravo da glasaju.

Prvi put na izborima u BiH u oktobru biće korištene transparentne glasačke kutije. Za oko 5.500 biračkih mjesta obezbijeđeno je 10.000 novih glasačkih kutija.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mladjo Nedic

26.09.2018 14:31

Glasao sam u gradu Doboju ali kako sad trenutno stanje izgleda da vise nisam na spisku u tom gradu zasto se to desava..

ODGOVORITE
Name

Bajke

29.09.2018 05:16

Mozda je Vas glas morao hitno da otputuje do... naprimer, BL ili Laktasa, ko zna. Glasovi pred izbore dobijaju moc da da putuju,lete. Bas, kao nesto u bajci ili u filmu Emira Kusturice. Pa, vidis da su glasovi vec podavno umrlih ili odseljenih, vecno ostali i putuju od jednog do drugog birackog mesta.Kako (ne) kome treba. Zbog toga postoji verovanje o vecnom (glasackom) zivotu na Balkanu.