Видео - Стојковић: За Србију бих скочио са Београђанке!

Голман Партизана Владимир Стојковић огласио се поводом изјава након 158. "вечитог" дербија против Црвене звезде.  "Скочићу с Београђанке за Србију!" Два дана након вечитог дербија, "сумњивог гола" и изјаве која је запалила јавност, Владимир Стојковић се извињава и говори да ће се извинити опет "ако је био гол". "А, није"!

Фудбал 25.09.2018 | 23:45
Видео - Стојковић: За Србију бих скочио са Београђанке!
Исход последњег дербија – два гола и изјава голмана Владимира Стојковића:

"Срамно, срамно, срамно!!! Први пут у животу ме је срамота што сам Србин, сутра ћу се одрећи српског држављанства!", беснео је голман Партизана после ремија у 158. "вечитом дербију", изнервиран одлукама судија да досуде гол за Црвену звезду.

Спортски радници, навијачи и медији "сецирали" су Стојкетову изјаву као и Звездин гол.

Партизан је одмах након дербија рекао да би ВАР показао шта је истина, дан касније у званичном саопштењу и да је Стојке "враћао пасош у афекту".

Ипак, страсти се нису смириле -  реченица "срамота ме је што сам Србин", према вашем мишљењу у коментарима, изискује много више од пуког саопштења клуба.

Сада је први пут од "враћања пасоша" проговорио и Стојковић и то у емисији Огњена Амиџића.

"Искористио бих прилику да се искрено, из срца, сваком Србину извиним, то нисам смео да кажем. Контрадикторно је да ја, који се три пута дневно прекрстим, то кажем. Један човек, једна судијска изјава ме је довела до лудила, љут сам на себе, нисам смео то себи да дозволим", рекао је голман.

"Ко зна шта бих тек рекао у 77. минуту, а не 15 минута после краја утакмице. Покушавао сам да добијем информацију од тада шта се десило, јер сам 80 одсто био убеђен да лопта није ушла. 15 минута сам причао с играчима, могао сам да примим гол, ни о чему друго нисам размишљао. Тражићу одговор до краја живота".

Стојковић је потом с водитељем гледао слике с дербија и показао да "ако се гледа с лева, изгледа да је лопта у мрежи". "Ја тражим угао од корнер заставице, где ће се јасно видети да лопта није прешла, али тај снимак не постоји. Ја сам човек који има понос, који зна да се извини и покаје и ја бих волео да добијем доказ да је то био гол, како бих се још једном извинио ако сам погрешио. Нажалост, гол је признат па је признат. Не сумњам у фудбалски савез и сигуран сам да ће истрајати у овоме и да ће доказати једног дана шта је било.

Стојке се осврнуо и на "ружне речи које је изрекао у афекту": "Не може нико то да схвати ко се не бави фудбалом - која је то доза адреналина, поготово ако се у неком тренутку осетиш продано. Кад кажем продано, мислим на то да осетиш да нешто није фер, није истинито. Тешко је", рекао је Стојковић и опет за грубе речи окривио судију: "Једна таква грешка је могла да ме избаци из такта, да кажем и шта не мислим. Научио сам да браним - како за Србију, тако и за Партизан. Скочићу с Београђанке за Србију. Иако на жалост навијача супротног тима, тако се понашам и за Партизан и борим се за оно што ми је свето".

Стојковић је гостовао на телевизији Пинк у емисији "Ами Г схоw" где је причао о својим изјавама после, али и дешавањима током дербија.

Подсећамо, Црвена звезда и Партизан су ремизирали (1:1) у утакмици 9. кола Суперлиге Србије, а контроверзни изједначујући гол постигао је Ричмонд Боаћи, нападач црвено-белих.

"Искористио бих прилику да се искрено, из срца, извиним сваком Србину. Звучи контрадикторно да сам то изјавио ја који се по 100 пута дневно прекрстим. Моја порука није имала политичку ноту. Једноставно, једна судијска одлука ме је довела до тога да кажем нешто због чега ме је сада срамота. Сви знају колики сам Србин и нисам смео то себи да дозволим", изјавио је Стојковић.

Стојковић је признао да су му мисли биле преокупиране контроверзним поготком и да се од тог тренутка није много фокусирао на меч.

"Последњих 15 минута сам на терену само причао са саиграчима и пријатељима иза гола о том голу. Само сам о томе мислио, могао сам да примим гол".

Дугогодишњи голман репрезентације Србије у својим изјавама после дербија био је сигуран да гол није регуларан, а то се није променило.

"И дан-данас тражим доказ да није био гол и тражићу га док сам жив. Убеђен сам 80, 90, чак и 100 одсто да није био гол. Спреман сам да се извиним ако грешим, али сам сигуран да није био гол", јасан је Стојковић.

Најгласнија била је изјава да "ће се одрећи држављанства и да га је срамота што је Србин".

"Нико ко није играо фудбал не може да схвати која је то доза адреналина када се осетиш проданим, односно када нешто није фер. Како сам бранио за Србију, тако браним и за Партизан, на жалост навијача противничког тима. Свим срцем чувам оно што ми је свето. А за Србију бих скочио са Београђанке"

Стојковић је, за крај, имао поруку за целу Србију.

"Имали смо медијски линч седам дана пред дерби. Партизан је толико био омаловажаван да нисам могао да верујем. Хоћу свима да пошаљем поруку да Србија има два сина – Црвену звезду и Партизан", закључио је Владимир Стојковић.



Стојковић је на крају завршио речима: "Ми смо један народ, а Србија има два сина - Црвену Звезду и Партизан"!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар