Video - Stojković: Za Srbiju bih skočio sa Beograđanke!

Golman Partizana Vladimir Stojković oglasio se povodom izjava nakon 158. "večitog" derbija protiv Crvene zvezde.  "Skočiću s Beograđanke za Srbiju!" Dva dana nakon večitog derbija, "sumnjivog gola" i izjave koja je zapalila javnost, Vladimir Stojković se izvinjava i govori da će se izviniti opet "ako je bio gol". "A, nije"!

Fudbal 25.09.2018 | 23:45
Video - Stojković: Za Srbiju bih skočio sa Beograđanke!
Ishod poslednjeg derbija – dva gola i izjava golmana Vladimira Stojkovića:

"Sramno, sramno, sramno!!! Prvi put u životu me je sramota što sam Srbin, sutra ću se odreći srpskog državljanstva!", besneo je golman Partizana posle remija u 158. "večitom derbiju", iznerviran odlukama sudija da dosude gol za Crvenu zvezdu.

Sportski radnici, navijači i mediji "secirali" su Stojketovu izjavu kao i Zvezdin gol.

Partizan je odmah nakon derbija rekao da bi VAR pokazao šta je istina, dan kasnije u zvaničnom saopštenju i da je Stojke "vraćao pasoš u afektu".

Ipak, strasti se nisu smirile -  rečenica "sramota me je što sam Srbin", prema vašem mišljenju u komentarima, iziskuje mnogo više od pukog saopštenja kluba.

Sada je prvi put od "vraćanja pasoša" progovorio i Stojković i to u emisiji Ognjena Amidžića.

"Iskoristio bih priliku da se iskreno, iz srca, svakom Srbinu izvinim, to nisam smeo da kažem. Kontradiktorno je da ja, koji se tri puta dnevno prekrstim, to kažem. Jedan čovek, jedna sudijska izjava me je dovela do ludila, ljut sam na sebe, nisam smeo to sebi da dozvolim", rekao je golman.

"Ko zna šta bih tek rekao u 77. minutu, a ne 15 minuta posle kraja utakmice. Pokušavao sam da dobijem informaciju od tada šta se desilo, jer sam 80 odsto bio ubeđen da lopta nije ušla. 15 minuta sam pričao s igračima, mogao sam da primim gol, ni o čemu drugo nisam razmišljao. Tražiću odgovor do kraja života".

Stojković je potom s voditeljem gledao slike s derbija i pokazao da "ako se gleda s leva, izgleda da je lopta u mreži". "Ja tražim ugao od korner zastavice, gde će se jasno videti da lopta nije prešla, ali taj snimak ne postoji. Ja sam čovek koji ima ponos, koji zna da se izvini i pokaje i ja bih voleo da dobijem dokaz da je to bio gol, kako bih se još jednom izvinio ako sam pogrešio. Nažalost, gol je priznat pa je priznat. Ne sumnjam u fudbalski savez i siguran sam da će istrajati u ovome i da će dokazati jednog dana šta je bilo.

Stojke se osvrnuo i na "ružne reči koje je izrekao u afektu": "Ne može niko to da shvati ko se ne bavi fudbalom - koja je to doza adrenalina, pogotovo ako se u nekom trenutku osetiš prodano. Kad kažem prodano, mislim na to da osetiš da nešto nije fer, nije istinito. Teško je", rekao je Stojković i opet za grube reči okrivio sudiju: "Jedna takva greška je mogla da me izbaci iz takta, da kažem i šta ne mislim. Naučio sam da branim - kako za Srbiju, tako i za Partizan. Skočiću s Beograđanke za Srbiju. Iako na žalost navijača suprotnog tima, tako se ponašam i za Partizan i borim se za ono što mi je sveto".

Stojković je gostovao na televiziji Pink u emisiji "Ami G show" gde je pričao o svojim izjavama posle, ali i dešavanjima tokom derbija.

Podsećamo, Crvena zvezda i Partizan su remizirali (1:1) u utakmici 9. kola Superlige Srbije, a kontroverzni izjednačujući gol postigao je Ričmond Boaći, napadač crveno-belih.

"Iskoristio bih priliku da se iskreno, iz srca, izvinim svakom Srbinu. Zvuči kontradiktorno da sam to izjavio ja koji se po 100 puta dnevno prekrstim. Moja poruka nije imala političku notu. Jednostavno, jedna sudijska odluka me je dovela do toga da kažem nešto zbog čega me je sada sramota. Svi znaju koliki sam Srbin i nisam smeo to sebi da dozvolim", izjavio je Stojković.

Stojković je priznao da su mu misli bile preokupirane kontroverznim pogotkom i da se od tog trenutka nije mnogo fokusirao na meč.

"Poslednjih 15 minuta sam na terenu samo pričao sa saigračima i prijateljima iza gola o tom golu. Samo sam o tome mislio, mogao sam da primim gol".

Dugogodišnji golman reprezentacije Srbije u svojim izjavama posle derbija bio je siguran da gol nije regularan, a to se nije promenilo.

"I dan-danas tražim dokaz da nije bio gol i tražiću ga dok sam živ. Ubeđen sam 80, 90, čak i 100 odsto da nije bio gol. Spreman sam da se izvinim ako grešim, ali sam siguran da nije bio gol", jasan je Stojković.

Najglasnija bila je izjava da "će se odreći državljanstva i da ga je sramota što je Srbin".

"Niko ko nije igrao fudbal ne može da shvati koja je to doza adrenalina kada se osetiš prodanim, odnosno kada nešto nije fer. Kako sam branio za Srbiju, tako branim i za Partizan, na žalost navijača protivničkog tima. Svim srcem čuvam ono što mi je sveto. A za Srbiju bih skočio sa Beograđanke"

Stojković je, za kraj, imao poruku za celu Srbiju.

"Imali smo medijski linč sedam dana pred derbi. Partizan je toliko bio omalovažavan da nisam mogao da verujem. Hoću svima da pošaljem poruku da Srbija ima dva sina – Crvenu zvezdu i Partizan", zaključio je Vladimir Stojković.



Stojković je na kraju završio rečima: "Mi smo jedan narod, a Srbija ima dva sina - Crvenu Zvezdu i Partizan"!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar