Нејмар је нула!

Нико није хтео да гласа за њега, заобижли га чак и селектор и капитен Бразила! Од 1514 гласова крилни нападач Пари Сен Жермена остао без иједног!

Фудбал 27.09.2018 | 18:00
Нејмар је нула!
Дошао је да буде главни даса, а остао без иједног гласа!

Бразилац Нејмар толико се срозао на ранг листи светских фудбалера да више није ни међу десет најбољих на свету. Бар тако сматрају селектори и капитени репрезентација под капом ФИФА, као и новинари најугледнијих светских редакција, пошто нико од њих није уделио ниједан једини глас крилном нападачу Пари Сен Жермена при одабиру за награду „Најбољи“, која је на крају завршила у рукама Луке Модрића, за играча који је обележио сезону 2017/2018.

Кад је прошлог лета одлучио да напусти Барселону и пресели се на Парк принчева, Нејмар је то објаснио жељом да изађе из сенке Лионела Месија и да се примакне освајању Златне лопте, намењене најбољем фудбалеру планете. Док је био на Ноу Кампу такву шансу је и имао, јер је и 2015. и 2017. завршавао на тррећем месту, али је питање да ли ће уопште бити кандидат за признање Франс фудбала која се традиционално додељује у децембру. За Нејмара је поражавајућа чињеница да га после прве сезоне у ПСЖ-у нико не схвата озбиљно, о чему сведоче два податка. Први, није у идеалном тиму сезоне 2017/2018 у избору организације ФИФпро, а још је драматичније сазнање да се није пробио на листу од десет фудбалера који су ушли у конкуренцију за индивидуално признање.

Конкретно, поредак првих десет је следећи: Лука Модрић (29,05% гласова), Кристијано Роналдо (19,08),Мохамед Салах (11,23), Килијан Мбапе (10,52), Лионел Меси (9,81), Антоан Гризман (6,69), Еден Азар(5,65), Кевин де Брујне (3,54), Рафаел Варан (3,45) и Хари Кејн (0,98).

О томе колико је разочаравајућу сезону имао (испао од Реала у осмини финала Лиге шампиона, а са Бразилом у четвртфиналу Мундијала, што ни титула са Пари Сен Жерменом није могла да надокнади) види се на основу инфомације да од 1514 гласова ниједан није отишао на Нејмарову адресу. Од поменутог броја, 510 је било мишљење селектора, а по 504 капитена репрезенатција и новинара светских редакција. Нико од њих се није сетио 26-годишњег фудбалера.

Зато га чувени Енхлез Гари Линекер саветује пријатељски:

„Постоји само један правац из ког се иде из Барселоне. Назад у њу“.

Да је Нејмар имао разочаравајући учинак схватили су и у његовој отаџбини, пошто је објављено и за кога су гласаили селектор Тите и капитен Миранда, који је носио траку пре него што је одлучено да звезда ПСЖ-а буде стални капитен. Тите је гласао за Луку Модрића, Салаха и Роналда, а Мирандин избор били су Роналдо,Мбапе и Меси.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар