Nejmar je nula!

Niko nije hteo da glasa za njega, zaobižli ga čak i selektor i kapiten Brazila! Od 1514 glasova krilni napadač Pari Sen Žermena ostao bez ijednog!

Fudbal 27.09.2018 | 18:00
Nejmar je nula!
Došao je da bude glavni dasa, a ostao bez ijednog glasa!

Brazilac Nejmar toliko se srozao na rang listi svetskih fudbalera da više nije ni među deset najboljih na svetu. Bar tako smatraju selektori i kapiteni reprezentacija pod kapom FIFA, kao i novinari najuglednijih svetskih redakcija, pošto niko od njih nije udelio nijedan jedini glas krilnom napadaču Pari Sen Žermena pri odabiru za nagradu „Najbolji“, koja je na kraju završila u rukama Luke Modrića, za igrača koji je obeležio sezonu 2017/2018.

Kad je prošlog leta odlučio da napusti Barselonu i preseli se na Park prinčeva, Nejmar je to objasnio željom da izađe iz senke Lionela Mesija i da se primakne osvajanju Zlatne lopte, namenjene najboljem fudbaleru planete. Dok je bio na Nou Kampu takvu šansu je i imao, jer je i 2015. i 2017. završavao na trrećem mestu, ali je pitanje da li će uopšte biti kandidat za priznanje Frans fudbala koja se tradicionalno dodeljuje u decembru. Za Nejmara je poražavajuća činjenica da ga posle prve sezone u PSŽ-u niko ne shvata ozbiljno, o čemu svedoče dva podatka. Prvi, nije u idealnom timu sezone 2017/2018 u izboru organizacije FIFpro, a još je dramatičnije saznanje da se nije probio na listu od deset fudbalera koji su ušli u konkurenciju za individualno priznanje.

Konkretno, poredak prvih deset je sledeći: Luka Modrić (29,05% glasova), Kristijano Ronaldo (19,08),Mohamed Salah (11,23), Kilijan Mbape (10,52), Lionel Mesi (9,81), Antoan Grizman (6,69), Eden Azar(5,65), Kevin de Brujne (3,54), Rafael Varan (3,45) i Hari Kejn (0,98).

O tome koliko je razočaravajuću sezonu imao (ispao od Reala u osmini finala Lige šampiona, a sa Brazilom u četvrtfinalu Mundijala, što ni titula sa Pari Sen Žermenom nije mogla da nadoknadi) vidi se na osnovu infomacije da od 1514 glasova nijedan nije otišao na Nejmarovu adresu. Od pomenutog broja, 510 je bilo mišljenje selektora, a po 504 kapitena reprezenatcija i novinara svetskih redakcija. Niko od njih se nije setio 26-godišnjeg fudbalera.

Zato ga čuveni Enhlez Gari Lineker savetuje prijateljski:

„Postoji samo jedan pravac iz kog se ide iz Barselone. Nazad u nju“.

Da je Nejmar imao razočaravajući učinak shvatili su i u njegovoj otadžbini, pošto je objavljeno i za koga su glasaili selektor Tite i kapiten Miranda, koji je nosio traku pre nego što je odlučeno da zvezda PSŽ-a bude stalni kapiten. Tite je glasao za Luku Modrića, Salaha i Ronalda, a Mirandin izbor bili su Ronaldo,Mbape i Mesi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar