ФРА: Монако у кризи, Анже славио у Кнежевини!

Фудбалери Анжеа изненадили су Монако на гостовању и победили са 1:0 у седмом колу француске Лиге 1.  Монако као бушна кофа, бодови само цуре! Звиждуци незадовољне публике и поклон за Анже! Шта се ово дешава са тимом који је пленио енергијом, игром и квалитетом?

Фудбал 25.09.2018 | 21:10
ФРА: Монако у кризи, Анже славио у Кнежевини!
Монако је наставио са катастрофалном серијом резултата и забележио трећи пораз у првенству у седам одиграних мечева, а уз то имају једну победу и три ремија.

Утакмицу је обележио јако мали број прилика и занимљивих дешавања, са отприлике исто удараца на гол изграђених шанси са обе стране

Једини гол на мечу постигао је камерунски нападач Стефан Бахокен у 27. минуту, а "Кнежеви" нису успели да пробију "бедем" гостију до краја меча. Најбоље прилике на мечу створили су талентовани бек Бенџамин Хенрикс и Радамел Фалкао, али се мрежа голмана Анжеа није тресла.

У другом мечу 7. кола Ница је славила на гостовању Нанту са 2:1.

Гол домаћина "начео" је Жале у 31. минуту, те је Ница отишла на предах са минималном предношћу.

Сала је био прецизан у 57. минуту и Нанту донео изједначење, али радност домаћих није дуго трајала пошто је Жан-Виктор Макенго у 69. минуту поставио резултат на коначних 2:1.

Поново једно велико – ништа!

Где се деде Монако који је енергијом, игром и квалитетом? Оно што фудбалски поклоници гледају из седмице у седмицу је попут бушне кофе. Бодови цуре на све стране, а крај те агоније се не назире.

Анже се ове вечери частио целим пленом усред Кнежевине и изгубљени тим Леонарда Жардима бацио на руб зоне испадања – 0:1 (0:1)!

Тако то, ваљда, иде када годинама само продајеш оно најбоље за џакове пара, инвестираш у будућност, али не и у довољан број играча који заиста могу одмах да направе разлику на терену... Монако је последњих година био једна од омиљених екипа чак и не претераних поштовалаца француског фудбала. Када у последње две сезоне останете без Килијана Мбапеа, Томе Лемара, Фабиња, Кеите Балдеа, Жоаоа Мутиња, Адаме Дијакабија, Бенжамина Мендија, Бернарда Силве, Тјемуеа Бакајока (...) ваљда другачији исход и не можете да очекујете.

Не само да је остао без гола, Монако није успео да створи ни крштену шансу. Најбољу је пропустиоРадамел Фалкао почетком другог полувремена после корнера, али није био довољно сигуран, ни прецизан. Имао је Монако посед лопте, готово 60 одсто у својим ногама, али џаба је то било када голманЛудовик Бутел није имао ниједну интервенцију. Тачније, ниједну опасност пред својим голом!

Остао је Монако чак и без среће јер није свиран ни пенал у завршници утакмице. Изгледало је у првом тренутку да је Ромејн Тома скривио прекшрај правила у свом шеснаестерцу пошто је лопту задржао надлактицом и куком после једног дубоког центаршута, али је судија Вили Делажо после конслутација са колегама из ВАР собе и погледаног снимка оценио да је све било чисто.

Анже је до краја утакмице играо чист бункер, бранио се максимално и у својој намери је успео. Један добар напад, дубинска лопта за Тета и онда асистенција за Стефана Баокена у 27. минуту били су довољни за велику радост гостију!

Звиждуци навијача Монака по завршетку утакмице довољно говоре о задовољству на стадиону Луј ИИ...

Лига 1, 7. коло:

Монако - Анже 0:1 (0:1)
Бахокен 27'

Нант - Ница 1:2 (0:1)
Сала 57' -- Жале 31', Макенго 69'

21. 00 Тулуз - Сент Етјен

среда:

19.00 Амијен - Рен
19.00 Бордо - Лил
19.00 Каен - Монпеље
19.00 Дижон - Лион
19.00 Марсеј - Старзбур
19.00 Ним - Генган
21.00 ПСЖ - Ремс

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар