FRA: Monako u krizi, Anže slavio u Kneževini!

Fudbaleri Anžea iznenadili su Monako na gostovanju i pobedili sa 1:0 u sedmom kolu francuske Lige 1.  Monako kao bušna kofa, bodovi samo cure! Zvižduci nezadovoljne publike i poklon za Anže! Šta se ovo dešava sa timom koji je plenio energijom, igrom i kvalitetom?

Fudbal 25.09.2018 | 21:10
FRA: Monako u krizi, Anže slavio u Kneževini!
Monako je nastavio sa katastrofalnom serijom rezultata i zabeležio treći poraz u prvenstvu u sedam odigranih mečeva, a uz to imaju jednu pobedu i tri remija.

Utakmicu je obeležio jako mali broj prilika i zanimljivih dešavanja, sa otprilike isto udaraca na gol izgrađenih šansi sa obe strane

Jedini gol na meču postigao je kamerunski napadač Stefan Bahoken u 27. minutu, a "Kneževi" nisu uspeli da probiju "bedem" gostiju do kraja meča. Najbolje prilike na meču stvorili su talentovani bek Bendžamin Henriks i Radamel Falkao, ali se mreža golmana Anžea nije tresla.

U drugom meču 7. kola Nica je slavila na gostovanju Nantu sa 2:1.

Gol domaćina "načeo" je Žale u 31. minutu, te je Nica otišla na predah sa minimalnom prednošću.

Sala je bio precizan u 57. minutu i Nantu doneo izjednačenje, ali radnost domaćih nije dugo trajala pošto je Žan-Viktor Makengo u 69. minutu postavio rezultat na konačnih 2:1.

Ponovo jedno veliko – ništa!

Gde se dede Monako koji je energijom, igrom i kvalitetom? Ono što fudbalski poklonici gledaju iz sedmice u sedmicu je poput bušne kofe. Bodovi cure na sve strane, a kraj te agonije se ne nazire.

Anže se ove večeri častio celim plenom usred Kneževine i izgubljeni tim Leonarda Žardima bacio na rub zone ispadanja – 0:1 (0:1)!

Tako to, valjda, ide kada godinama samo prodaješ ono najbolje za džakove para, investiraš u budućnost, ali ne i u dovoljan broj igrača koji zaista mogu odmah da naprave razliku na terenu... Monako je poslednjih godina bio jedna od omiljenih ekipa čak i ne preteranih poštovalaca francuskog fudbala. Kada u poslednje dve sezone ostanete bez Kilijana Mbapea, Tome Lemara, Fabinja, Keite Baldea, Žoaoa Mutinja, Adame Dijakabija, Benžamina Mendija, Bernarda Silve, Tjemuea Bakajoka (...) valjda drugačiji ishod i ne možete da očekujete.

Ne samo da je ostao bez gola, Monako nije uspeo da stvori ni krštenu šansu. Najbolju je propustioRadamel Falkao početkom drugog poluvremena posle kornera, ali nije bio dovoljno siguran, ni precizan. Imao je Monako posed lopte, gotovo 60 odsto u svojim nogama, ali džaba je to bilo kada golmanLudovik Butel nije imao nijednu intervenciju. Tačnije, nijednu opasnost pred svojim golom!

Ostao je Monako čak i bez sreće jer nije sviran ni penal u završnici utakmice. Izgledalo je u prvom trenutku da je Romejn Toma skrivio prekšraj pravila u svom šesnaestercu pošto je loptu zadržao nadlakticom i kukom posle jednog dubokog centaršuta, ali je sudija Vili Delažo posle konslutacija sa kolegama iz VAR sobe i pogledanog snimka ocenio da je sve bilo čisto.

Anže je do kraja utakmice igrao čist bunker, branio se maksimalno i u svojoj nameri je uspeo. Jedan dobar napad, dubinska lopta za Teta i onda asistencija za Stefana Baokena u 27. minutu bili su dovoljni za veliku radost gostiju!

Zvižduci navijača Monaka po završetku utakmice dovoljno govore o zadovoljstvu na stadionu Luj II...

Liga 1, 7. kolo:

Monako - Anže 0:1 (0:1)
Bahoken 27'

Nant - Nica 1:2 (0:1)
Sala 57' -- Žale 31', Makengo 69'

21. 00 Tuluz - Sent Etjen

sreda:

19.00 Amijen - Ren
19.00 Bordo - Lil
19.00 Kaen - Monpelje
19.00 Dižon - Lion
19.00 Marsej - Starzbur
19.00 Nim - Gengan
21.00 PSŽ - Rems

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar