Шокирао сам се кад ме је Јанакопулос позвао...!

„После тога ми је било лако да изаберем Панатинаикос“, признаје Кит Ленгфорд.

Кошарка 27.09.2018 | 15:30
Шокирао сам се кад ме је Јанакопулос позвао...!
Повратак Кита Ленгфорда у елитни ниво европске кошарке изненадио је многе, а посебно је његов избор изазвао доста полемике.

Својевремено најбољи стрелац Евролиге и један од најтраженијих шутера на Старом континенту изабрао је Панатинаикос за нову станицу у каријери и тако поставио атинског гиганта за једну од најопаснијих екипа у предстојећој сезони.

Додуше, ништа од тога вероватно не би било да Ленгфорду није стигао позив који просто није могао да одбије. На другој страни жице био је први човек Панатинаикоса – Димитрис Јанакопулос.

„Морам да признам – шокирао сам се када сам видео да ме зове Јанакопулос. Уопште га нисам замишљао као таквог човека. Када смо разговарали, а шанса се указала за мене да дођем, једноставно нисам могао да одбијем. Било ми је лакше да изаберем Панатинаикос“, признао је Ленгфорд у разговору за Еурохоопс.

Двоструки освајач престижне награде Алонсо Форд за најбољег стрелца Евролиге прошлу сезону почео је у редовима Шенжен Леопардса, где је бележио просечно 16 поена. По завршетку такмичења у кинеској Суперлиги преселио се у Макаби Ришон, где је потписао краткорочни уговор. На дебију против Бнеј Херзлије скупио 20 поена, по пет скокова и асистенција, те две украдене лопте.

Средином јула потписао је једногодишњи уговор са Панатинаикосом и постао ново оружје Ћавија Пасквала.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар