Šokirao sam se kad me je Janakopulos pozvao...!

„Posle toga mi je bilo lako da izaberem Panatinaikos“, priznaje Kit Lengford.

Košarka 27.09.2018 | 15:30
Šokirao sam se kad me je Janakopulos pozvao...!
Povratak Kita Lengforda u elitni nivo evropske košarke iznenadio je mnoge, a posebno je njegov izbor izazvao dosta polemike.

Svojevremeno najbolji strelac Evrolige i jedan od najtraženijih šutera na Starom kontinentu izabrao je Panatinaikos za novu stanicu u karijeri i tako postavio atinskog giganta za jednu od najopasnijih ekipa u predstojećoj sezoni.

Doduše, ništa od toga verovatno ne bi bilo da Lengfordu nije stigao poziv koji prosto nije mogao da odbije. Na drugoj strani žice bio je prvi čovek Panatinaikosa – Dimitris Janakopulos.

„Moram da priznam – šokirao sam se kada sam video da me zove Janakopulos. Uopšte ga nisam zamišljao kao takvog čoveka. Kada smo razgovarali, a šansa se ukazala za mene da dođem, jednostavno nisam mogao da odbijem. Bilo mi je lakše da izaberem Panatinaikos“, priznao je Lengford u razgovoru za Eurohoops.

Dvostruki osvajač prestižne nagrade Alonso Ford za najboljeg strelca Evrolige prošlu sezonu počeo je u redovima Šenžen Leopardsa, gde je beležio prosečno 16 poena. Po završetku takmičenja u kineskoj Superligi preselio se u Makabi Rišon, gde je potpisao kratkoročni ugovor. Na debiju protiv Bnej Herzlije skupio 20 poena, po pet skokova i asistencija, te dve ukradene lopte.

Sredinom jula potpisao je jednogodišnji ugovor sa Panatinaikosom i postao novo oružje Ćavija Paskvala.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar