Бјелица у Кингсима: Нисам само шутер, доказаћу!

"Не могу да кажем да у Минесоти нисам имао шансу, само се надам да ћу сада имати другачију улогу", рекао је српски кошаркаш првог радног дана у Сакраменту.

Кошарка 27.09.2018 | 13:30
Бјелица у Кингсима: Нисам само шутер, доказаћу!
Док се Богдан Богдановић у Њујорку опоравља од још једне операције колена, Немања Бјелица у Сакраменту је представљен као његов нови саиграч и нови члан Кингса.

После три сезоне у Минесота Тимбервулвсима, српски крилни центар преселио се овог лета у Калифорнију, прихвативши позив Влада Дивца у данима када се чинило да ће се "Бели" ипак вратити у Европу, где је био и МВП Евролиге.

У првом разговору са новинарима у Сакраменту, Бјелица је још једном објаснио како је завршио на Западној обали.

"Жеља ми је била да потпишем дугогодишњи уговор. Причао сам породици да сам срећан због разговора са Владом Дивцем. Заједно са Пеђом (Стојаковићем), он ме је убедио да је ово најбољи корак за моју каријеру и за моју породицу. Драго ми је да сам прихватио", рекао је Београђанин рођен 1988.

Бјеличини први утисци о новој средини су позитивни. Свиђа му се организација, сарадници у клубу, млад тим... Американци су га питали да ли је уопште могао да каже "Не" Дивцу, Стојаковићу и Богдановићу, са којим је играо и у репрезентацији и у Фенербахчеу.

"У мојој земљи смо гледали те момке, Владу и Пеђу, посебно кад су играли у финалу против Лејкерса. Што се мене тиче, ово је остварење сна. Ту је и Богдан, играли смо заједно у Турској, веома сам захвалан и срећан због овог", додао је он.

Бар у првој сезони, Бјелица ће носити дрес "88".

"Богдан носи 'осмицу' и закаснили смо да поднесемо захтев за промену броја. Тако сам одабрао '88', који сам носио и у својој првој сезони у Минесоти. Следеће године бићемо бржи", додао је он.

Упитан за своју улогу у Кингсима, Немања је рекао да се нада другачијој роли него у Минесоти, где се његов допринос често ограничавао на шутеве са дистанце.

"Знам да сви мисле да сам 'стреч' четворка и да могу да шутирам, али ја сам пре свега кошаркаш. Могу да шутирам, као што могу да радим и неке друге ствари. Не могу да кажем да у Минесоти нисам имао шансу, надам се само да ћу овде имати другачију улогу и да ћу показати да сам више од шутера. Некад више волим да спустим лопту на паркет, некад је и изгубим, али је у свему томе најважније да екипа побеђује", објаснио је Бјелица.

Нова НБА сезона почеће 16. октобра, а у Сакраменту ће са посебном пажњом пратити и високог другог "пика" са овогодишњег драфта, доскорашњег крилног центра Дјука Марвина Беглија (19 година, 211 центиметара).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар