Bjelica u Kingsima: Nisam samo šuter, dokazaću!

"Ne mogu da kažem da u Minesoti nisam imao šansu, samo se nadam da ću sada imati drugačiju ulogu", rekao je srpski košarkaš prvog radnog dana u Sakramentu.

Košarka 27.09.2018 | 13:30
Bjelica u Kingsima: Nisam samo šuter, dokazaću!
Dok se Bogdan Bogdanović u Njujorku oporavlja od još jedne operacije kolena, Nemanja Bjelica u Sakramentu je predstavljen kao njegov novi saigrač i novi član Kingsa.

Posle tri sezone u Minesota Timbervulvsima, srpski krilni centar preselio se ovog leta u Kaliforniju, prihvativši poziv Vlada Divca u danima kada se činilo da će se "Beli" ipak vratiti u Evropu, gde je bio i MVP Evrolige.

U prvom razgovoru sa novinarima u Sakramentu, Bjelica je još jednom objasnio kako je završio na Zapadnoj obali.

"Želja mi je bila da potpišem dugogodišnji ugovor. Pričao sam porodici da sam srećan zbog razgovora sa Vladom Divcem. Zajedno sa Peđom (Stojakovićem), on me je ubedio da je ovo najbolji korak za moju karijeru i za moju porodicu. Drago mi je da sam prihvatio", rekao je Beograđanin rođen 1988.

Bjeličini prvi utisci o novoj sredini su pozitivni. Sviđa mu se organizacija, saradnici u klubu, mlad tim... Amerikanci su ga pitali da li je uopšte mogao da kaže "Ne" Divcu, Stojakoviću i Bogdanoviću, sa kojim je igrao i u reprezentaciji i u Fenerbahčeu.

"U mojoj zemlji smo gledali te momke, Vladu i Peđu, posebno kad su igrali u finalu protiv Lejkersa. Što se mene tiče, ovo je ostvarenje sna. Tu je i Bogdan, igrali smo zajedno u Turskoj, veoma sam zahvalan i srećan zbog ovog", dodao je on.

Bar u prvoj sezoni, Bjelica će nositi dres "88".

"Bogdan nosi 'osmicu' i zakasnili smo da podnesemo zahtev za promenu broja. Tako sam odabrao '88', koji sam nosio i u svojoj prvoj sezoni u Minesoti. Sledeće godine bićemo brži", dodao je on.

Upitan za svoju ulogu u Kingsima, Nemanja je rekao da se nada drugačijoj roli nego u Minesoti, gde se njegov doprinos često ograničavao na šuteve sa distance.

"Znam da svi misle da sam 'streč' četvorka i da mogu da šutiram, ali ja sam pre svega košarkaš. Mogu da šutiram, kao što mogu da radim i neke druge stvari. Ne mogu da kažem da u Minesoti nisam imao šansu, nadam se samo da ću ovde imati drugačiju ulogu i da ću pokazati da sam više od šutera. Nekad više volim da spustim loptu na parket, nekad je i izgubim, ali je u svemu tome najvažnije da ekipa pobeđuje", objasnio je Bjelica.

Nova NBA sezona počeće 16. oktobra, a u Sakramentu će sa posebnom pažnjom pratiti i visokog drugog "pika" sa ovogodišnjeg drafta, doskorašnjeg krilnog centra Djuka Marvina Beglija (19 godina, 211 centimetara).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar