Нису сви за Луку Модрића...

Ако се награда зове „најбољи“, онда је најбољи Меси! Ернесто Валверде је љут!

Фудбал 27.09.2018 | 14:00
Нису сви за Луку Модрића...
Селектори и капитени светских репрезентација, уз помоћ најугледнијих новинара, одлучили су: најбољи играч света за сезопну 2017/2018 је Лука Модрић. Последица освајања треће узастопне Лиге шампиона у дресу Реала и узлета до статуса финалисте Мундијала са селекцијом Хрватске.

Креактор игре Мадриђана је, сагласни су многи, заслужено прекинуо деценијуску доминацију светским фудбалом Кристијана Роналда и Лионела Месија, међутим, не гледају сви благонаклоно на церемонију у Лондону, на којој је Лука потукао новог нападача Јувентуса и Ливерпуловог Мохамеда Салаха, који су остали у најужој конкуренцији за признање ФИФпро.

Један од оних који се не слажу је Ернесто Валверде, шеф струке Барселоне.

„Свако има своје мишљење. Тако и ја. Није време да упоређујемо фудбалере. Модрић је сјајан, иза њега је одлична сезона, али најбољи није био на свечаној церемонији. Награда се зове „најбољи“, а није ју добио онај који је по оцени нас из клуба најбољи. За нас је Меси најбољи. Немам шта више да кажем на ту тему“, прокоментарисао је Валверде.

Њему се не свиђа поплава фешти на којима час УЕФА, час ФИФА, час разне организације и магазини бирају најбоље.

„До пре неколико година није постојао оволики број индивидуалних награда. Сад је све преувеличано. Превише је признања, проглашења, церемонија, гала вечери, а сваки од тих догађаја је практично по вољи организатора. Све је постало тржишно, успоставио се однос купац-продавац, све може да се прода. Зато се све светске звезде одазивају позивима. То не можемо да порекнемо. Превише је свега. Све је постало бизнис“.

Остаје дилема коме ће припасти Златна лопта. У ишчекивању те награде ФИФА, у децембру, занимљива је процена стручњака каталонског гиганта кога би он ставио на постоље.

„Да могу да гласам, изабрао бих тројицу из Барселоне. А не бих да откријем коју тројицу, да се остатак мог тима не би наљутио“, додао је Ернесто Валверде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар