Nisu svi za Luku Modrića...

Ako se nagrada zove „najbolji“, onda je najbolji Mesi! Ernesto Valverde je ljut!

Fudbal 27.09.2018 | 14:00
Nisu svi za Luku Modrića...
Selektori i kapiteni svetskih reprezentacija, uz pomoć najuglednijih novinara, odlučili su: najbolji igrač sveta za sezopnu 2017/2018 je Luka Modrić. Posledica osvajanja treće uzastopne Lige šampiona u dresu Reala i uzleta do statusa finaliste Mundijala sa selekcijom Hrvatske.

Kreaktor igre Madriđana je, saglasni su mnogi, zasluženo prekinuo decenijusku dominaciju svetskim fudbalom Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, međutim, ne gledaju svi blagonaklono na ceremoniju u Londonu, na kojoj je Luka potukao novog napadača Juventusa i Liverpulovog Mohameda Salaha, koji su ostali u najužoj konkurenciji za priznanje FIFpro.

Jedan od onih koji se ne slažu je Ernesto Valverde, šef struke Barselone.

„Svako ima svoje mišljenje. Tako i ja. Nije vreme da upoređujemo fudbalere. Modrić je sjajan, iza njega je odlična sezona, ali najbolji nije bio na svečanoj ceremoniji. Nagrada se zove „najbolji“, a nije ju dobio onaj koji je po oceni nas iz kluba najbolji. Za nas je Mesi najbolji. Nemam šta više da kažem na tu temu“, prokomentarisao je Valverde.

Njemu se ne sviđa poplava fešti na kojima čas UEFA, čas FIFA, čas razne organizacije i magazini biraju najbolje.

„Do pre nekoliko godina nije postojao ovoliki broj individualnih nagrada. Sad je sve preuveličano. Previše je priznanja, proglašenja, ceremonija, gala večeri, a svaki od tih događaja je praktično po volji organizatora. Sve je postalo tržišno, uspostavio se odnos kupac-prodavac, sve može da se proda. Zato se sve svetske zvezde odazivaju pozivima. To ne možemo da poreknemo. Previše je svega. Sve je postalo biznis“.

Ostaje dilema kome će pripasti Zlatna lopta. U iščekivanju te nagrade FIFA, u decembru, zanimljiva je procena stručnjaka katalonskog giganta koga bi on stavio na postolje.

„Da mogu da glasam, izabrao bih trojicu iz Barselone. A ne bih da otkrijem koju trojicu, da se ostatak mog tima ne bi naljutio“, dodao je Ernesto Valverde.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar