Архитекта: Ево доказа да није био гол!

Партизану се јавио архитекта Зоран Вељовић који је на основу нацртне геометрије и математике израчунао да гол за Звезду у 158. "вечитом дербију" није требало да буде признат.

Фудбал 26.09.2018 | 23:56
Архитекта: Ево доказа да није био гол!
Архитекта Зоран Вељовић самоиницијативно је контактирао ФК Партизан и понудио своју анализу спорне ситуације из 158. "вечитог дербија".

У допису Партизану, Вељовић је навео да је анализу направио помоћу елемената нацртне геометрије и других релевантних података.

Истакао је да су приликом оваквих анализа могуће грешке, али минималне, које не утичу на крајње добијени резултат, као и да је за овакве анализе потребно знање нацртне геометрије.

Напоменуо је и да је на фудбалској утакмици био само једном и да се досађивао.

Ево шта је закључио архитекта Вељовић:

Слика 1

"Овде сам добио елементе које касније користим у анализама. Добио сам хоризонт, место камере и угао камере у односу на стативу. Угао камере се поклапа са линијом казненог простора и тачком  ивице терена што сам после показао у ортогоналној пројекцији у односу на терен. На основу димензија стадиона добио сам тачан угао камере на терену".



Слика 2

"Из релативног односа параметара са фотографије добио сам стварне односе димензија на терену, што је важно нарочито да сам добио димензије по двема осама, што сам касније у ортогоналној пројекцији користио за стварне податке на терену".  



Слика 3 

"Ортогонално добио сам угао камере на терену. Користио сам димензије стадиона". 



Слика 4 

Детаљ, положај лопте и стативе. Јасно се види да лопта није прошла гол-линију.



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Буранија

27.09.2018 11:30

хахахqх, добар сј ти архитекта, кад немас паметнија посла од овог. Па и сам Партизан је презна да је гол, али ајдееее, има архитекта да показе правду.... Цист гол ко суза...

ОДГОВОРИТЕ