Борковић: Ударили на Србина, е па неће моћи!

"Урадио сам што би сваки Србин, намештаљка да Србин не буде шампион"! Српски аутомобилиста Душан Борковић извинио се што је "насео на провокацију" у Монци и ударио навијача због чега је дисквалификован.  Српски аутомобилиста Душан Борковић о инцидентима и тучи у Монци. Титула првака ТЦР шампионата сада далеко, али није све изгубљено. Одлучују трке у Барселони, где је највећи ривал Аскона домаћин. "Шансе су ми 20%, али показаћу им!"

Остали спортови 25.09.2018 | 17:30
Борковић: Ударили на Србина, е па неће моћи!
Душан Борковић је нокаутирао једног Шпанца у недељу у Монци у општем метежу после трке у којој је избачен са стазе. У Барселони би могао да "нокаутира" и другог - највећег ривала за титулу првака ТЦР шампионата, али биће врашки тешко. Готово немогућа мисија. Али, не и неостварива.

Српски аутомобилиста данас је у Београду, у друштву своје супруге Андријане, организовао сусрет са новинарима како би објаснио шта се заправо десило у Монци, што је добило велики публицитет не само у нашој јавности, већ и широм Европе, па и света.

За оне који не знају укратко: Борковић је до тркачког викенда у Монци био водећи у шампионату. Међутим, због судара на стази са једним од "дивљих" возача морао је да одустане, а после трке догодили су се вербални и физички инциденти са члановима и навијачима тима његовог највећег ривала, Шпанца Асконе. А ту је била и његова трудна супруга, коју су вређали, псовали, вукли за хаљину... Појавио се снимак на којем се види како Борковић удара једног навијача Асконе, али то је био само делић целе ситуације.

А све је почело још пре трке, јер је појединим возачима, који уопште не учествују у ТЦР шампионату, већ возе те трке, малтене, рекреативно, дозвољено да изађу на стазу (што није неуобичајено)... Један од тих возача је био "у клинчу" на стази са Борковићем, који сада сматра да то није уопште био случајан контакт због којег му је пукла гума, па је морао да одустане.

"Ово је била прљава шпанска игра, прљава намештаљка, а то су рекли и италијански возачи које су анкетирали после свега. Јесам, ударио сам оног навијача, није требало то тако да урадим, да 'паднем' на њихове провокације, али убеђен сам да би сваки мушкарац, сваки Србин урадио то исто када покушају да ударе на њега, његову супругу, породицу, на Србију. Убеђен сам да је све ово урађено да Србин не буде шампион ТЦР", рекао је Борковић новинарима данас у Београду.

Шта се, заправо, дешавало у Монци и шта све нисмо видели?

Када је Борковић избачен са стазе због контакта са возачем Бенџамином Лесенсом (не учествује у ТЦР шампионату), отишао је до његовог тима и онако бесан, пун адреналина, тражио да разговара са Лесенсом. После трке, отишао је у његов бокс и питао га: "Зашто си то урадио? Ко те је платио?".

"Упутио сам му и неке не лепе речи, типа 'морону', 'будало'... ко те је платио за ово? Он је само говорио: 'Соррy, соррy (извини)' и почео да плаче", испричао је Борковић.

Али, ту су тек почеле невоље.

Изашавши из дела где је био тим Лесенса, приметио је је око себе тридесетак и више навијача Шпанца Микела Асконе, који су нешто добацивали српском возачу, али их је "искулирао". Пришао је Аскони и пружио му руку да му честита:

"Честитке, урадио си добар посао", рекао му је Борковић. Шпанац је, међутим, то схватио као провокацију:

"Шта добар посао?! Ударио си ме на стази!".

Борковић: "О чему причаш човече, нисам те ни видео на стази".

Аскона: "Јеси, ударио си ме".

Борковић је објаснио да је Аскона мислио да га је Борковић намерно ударио на стази када је од судара са Лесенсом његова гума одлетела и закачила Шпанчев аутомобил.

"У чему је твој проблем?", упитао је Борковић Аскону, а када је добио одговор, почастио је Шпанца псовком: "Фуцк офф!" (Одјеби).

У том су ускочили навијачи Асконе, који су Борковићу псовали мајку: "Пута ди мадре!". "Говорили су ми и пи*** ти материна, педер***" (док је Дуца ово изговарао, његова супруга се хватала за главу :))

"Јесте, био сам љут и нећу да се фолирам. Ударио сам једног од навијача, али су претходно мене ударали ранцем, и то неколико пута. После тога сам чуо моју супругу Андријану како вришти, била је ту још једна девојка са њом, вређали су је, псовали, вукли за хаљину. А они су сви наместили телефоне да снимају и сада ми је јасно да је све ово била намештаљка. Ја сам се бранио, стопостотно, а то је после утврдила и полиција, која је испитивала случај и узимала нам изјаве", причао је Борковић у даху и наставио:

"Ово би урадио сваки мушкарац који држи до себе, сигурно бар 90% мушкараца у Србији би поступило исто овако. Ја сам неко ко не да на себе, на своју породицу, не дам на Србију, а сада сам убеђен да су све ово урадли да Србин не буде први. Много је овде новца, интереса...".

Оно што Борковићу даје за право да тврди да јесте у праву и да ово јесте "намештаљка", говоре и одлуке надлежних у шампионату, који су српском аутомобилисти одузели бодове из прве трке и удаљили га од циља - освајање титуле.

Борковић јесте учествовао у инциденту, али не у инциденту са другим возачем, не са неким официјелним лицима, већ са навијачима. За много теже инциденте, па и туче возача на стази (а то се догађало), није било сличних казни, штавише било је тек новчаних (један је дамолирао канцеларију службеног лица шампионата, па је платио тек 1.000 евра).

Чак се појавила и незванична информација да би Борковић могао да добије шестомесечну суспензију, али то је било непроверена и нетачно.

Борковић и његов тим су хтели да уложе и жалбу, али су им, замислите, рекли да су "закаснили 2 минута" (?!).

"Улагање жалбе је скупо, а сад кад погледам то би биле бачене паре, ово је игра моћнијих...", слегнуо је раменима српски аутомобилиста.

Борковић је после целог овог случаја имао и врло емотивну поруклу на друштвеним мрежама, а поручио је и да Аскони спрема неку врсту освете у Барселони. Сада је мало кориговао став, рекавши да је то изговорио у афекту.

"Они играју прљаво, ја нећу, нити сам икада тако радио. Увек сам био поштен и наставићу тако. Хоћу да га победим у Барселони, на поштен начин и тако им покажем свима", порука је Борковића.

Шансе за освајање титуле су му битно, битно смањене после инцидента у Монци. Своје шансе је сада проценио на 20%, али да ће бити узбудљиво - сигурно ће бити.

Микел Аскона вози на свом терену, пред својим навијачима, али је могуће да је ово што се догодило Борковићу изазвало бунт и револт код осталих возача (код Италијана свакако јесте - то су рекли и у једној анкети).

Шта треба да се догоди да Борковић освоји титулчу? Пре свега да победи у обе трке у Барселони, а да Аскона не буде високо пласиран, или да одустане, да му откаже аутомобил... или...

"Можда да и ми доведемо камиказе, као што су они мени довели и да га неко удари на стази", рекао је Борковић у шали.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сератор

25.09.2018 16:11

И овај Борковић је неки сератор. Наши људи оду негдје вријеђају нападају и шта треба да очекују. Нека буде сретан што га нису сатрали

ОДГОВОРИТЕ