Дачић: Приоритет рјешење Косова

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Њујорку да је постизање политичког рјешења за питање Косова и Метохије национални приоритет и да је званични Београд искрено посвећен миру и дијалогу који се, уз посредовање ЕУ, води са Приштином.  

Србија 25.09.2018 | 11:39
Дачић: Приоритет рјешење Косова
– Водећи одговорну политику, чинићемо све да интереси нашег народа, али и регионални мир и стабилност буду заштићени – рекао је Дачић на Самиту о миру одржаном у част годишњице рођења Нелсона Менделе, уочи почетка 73. засједања Генералне скупштине УН.

Дачић је истакао да Србија, бранећи свој суверенитет и територијални интегритет, брани међународно право, Повељу УН, очување међународног мира и безбједности, али и свој национални и историјски идентитет, саопштено је из Министарства спољних послова Србије. 

Он је истакао да Србија, као лидер у региону по обиму учешћа у мировним операцијама УН, сматра да је успјешно одржавање мира заједничка одговорност која захтијева непрекидан ангажман и посвећеност, као и стално јачање свих капацитета УН.

– Придајемо посебан значај деловању мисије УН на Косову и Метохији и истичемо да је статусно неутрално присуство УНМИК-а у несмањеном обиму од суштинског значаја за стабилност и стварање услова који треба да воде у правцу трајног и одрживог решења за питање Косова и Метохије – рекао је он.

Шеф српске дипломатије је истакао да су превенција и мирно рјешавање спорова и криза један од најважнијих елемената изградње и очувања међународног мира и безбједности.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Смеце од политицара

25.09.2018 09:50

Косово Косово Косово Косово .... Ви нисте у стању НИСТА да рјесите!!!! Године пролазе а каравани пролазе. Теско народу са таквима. . Нисте ви криви сто вас је народ изабеао ! Ви сте само продукт оваког глупиг народа . Да нема народа овакав какв јесте не би било ни вас .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секта

25.09.2018 12:13

СОЦИАЛИСТИ СМЕЋЕ

Name

Мк

25.09.2018 09:50

ТАКО ДАЦИЦУ ПОЧИСТИТЕ ПРВО СВОЈЕ ДВОРИШТЕ ПА ОНДА ЗАВИРИТЕ У КОМШИСКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово

25.09.2018 09:54

Косово је ресено. Сада је питање само како ресити Пресево и Сандзак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

25.09.2018 10:38

Што би рекао твој идол Слободан Милошевић " мало морген". ИЛИ твој друг баја Додик " ајд не сери ". Други коментар на твоју изјаву био би сувишан.

ОДГОВОРИТЕ