Dačić: Prioritet rješenje Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Njujorku da je postizanje političkog rješenja za pitanje Kosova i Metohije nacionalni prioritet i da je zvanični Beograd iskreno posvećen miru i dijalogu koji se, uz posredovanje EU, vodi sa Prištinom.  

Srbija 25.09.2018 | 11:39
Dačić: Prioritet rješenje Kosova
– Vodeći odgovornu politiku, činićemo sve da interesi našeg naroda, ali i regionalni mir i stabilnost budu zaštićeni – rekao je Dačić na Samitu o miru održanom u čast godišnjice rođenja Nelsona Mendele, uoči početka 73. zasjedanja Generalne skupštine UN.

Dačić je istakao da Srbija, braneći svoj suverenitet i teritorijalni integritet, brani međunarodno pravo, Povelju UN, očuvanje međunarodnog mira i bezbjednosti, ali i svoj nacionalni i istorijski identitet, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

On je istakao da Srbija, kao lider u regionu po obimu učešća u mirovnim operacijama UN, smatra da je uspješno održavanje mira zajednička odgovornost koja zahtijeva neprekidan angažman i posvećenost, kao i stalno jačanje svih kapaciteta UN.

– Pridajemo poseban značaj delovanju misije UN na Kosovu i Metohiji i ističemo da je statusno neutralno prisustvo UNMIK-a u nesmanjenom obimu od suštinskog značaja za stabilnost i stvaranje uslova koji treba da vode u pravcu trajnog i održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije – rekao je on.

Šef srpske diplomatije je istakao da su prevencija i mirno rješavanje sporova i kriza jedan od najvažnijih elemenata izgradnje i očuvanja međunarodnog mira i bezbjednosti.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Smece od politicara

25.09.2018 09:50

Kosovo Kosovo Kosovo Kosovo .... Vi niste u stanju NISTA da rjesite!!!! Godine prolaze a karavani prolaze. Tesko narodu sa takvima. . Niste vi krivi sto vas je narod izabeao ! Vi ste samo produkt ovakog glupig naroda . Da nema naroda ovakav kakv jeste ne bi bilo ni vas .

ODGOVORITE
Name

Sekta

25.09.2018 12:13

SOCIALISTI SMEĆE

Name

Mk

25.09.2018 09:50

TAKO DACICU POČISTITE PRVO SVOJE DVORIŠTE PA ONDA ZAVIRITE U KOMŠISKO.

ODGOVORITE
Name

Kosovo

25.09.2018 09:54

Kosovo je reseno. Sada je pitanje samo kako resiti Presevo i Sandzak

ODGOVORITE
Name

Milojko

25.09.2018 10:38

Što bi rekao tvoj idol Slobodan Milošević " malo morgen". ILI tvoj drug baja Dodik " ajd ne seri ". Drugi komentar na tvoju izjavu bio bi suvišan.

ODGOVORITE