Вухан: Квитова боља од Александре Крунић!

Чехиња у два сета савладала српску тенисерку у Вухану.  Није се поновио Њујорк 2014. године, Крунић испала.  Најбоље рангирана српска тенисерка елиминисана је у другом колу турнира у Вухану.

Тенис 25.09.2018 | 10:30
Вухан: Квитова боља од Александре Крунић!
Наша најбоља тенисерка, Александра Крунић заустављена је у другом колу престижног турнира WТА Премиер 5 категорије.

Њу је очекивано савладала једна од најбојих играчица света у последњој деценији, Петра Квитова и то у два сета резултатаом 6:3 и 6:4. Српкиња рођена и са пребивалиштем у Москви пружила је јак отпор вишеструкој гренд слем шампионки, али није успела да се избори те је Чехиња дошла до друге победе у њиховом трећем одмеравању.

Квитова ће се за продор у четвртфинале одмерити са победницом сусрета између Рускиње Анастасије Пављученкове и Холанђанке Кики Бертенс. У треће коло су пре ње прошле Анђелика Кербер којој је због повреде меч предала Медисон Киз при резултату 6:0 и 4:1, те Каролина Вознијацки пошто је савладала без проблема Ребеку Петерсон са 6:4 и 6:1. Елина Свитолина није успела да заустави све бољу Белорускињу Арину Сабаленко која је славила са 6:4, 2:6 и 6:1.

Најбоља српска и чешка играчица у Вухану су се састале трећи пут у каријери.

Квитова је била боља 2011. године у Прагу, а Алекс јој се реванширала када је на УС опену 2014. направила велико изненађење и преко тада актуелне шампионке Вимблдона прошла у осмину финала (6:4, 6:4).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар