Vuhan: Kvitova bolja od Aleksandre Krunić!

Čehinja u dva seta savladala srpsku teniserku u Vuhanu.  Nije se ponovio Njujork 2014. godine, Krunić ispala.  Najbolje rangirana srpska teniserka eliminisana je u drugom kolu turnira u Vuhanu.

Tenis 25.09.2018 | 10:30
Vuhan: Kvitova bolja od Aleksandre Krunić!
Naša najbolja teniserka, Aleksandra Krunić zaustavljena je u drugom kolu prestižnog turnira WTA Premier 5 kategorije.

Nju je očekivano savladala jedna od najbojih igračica sveta u poslednjoj deceniji, Petra Kvitova i to u dva seta rezultataom 6:3 i 6:4. Srpkinja rođena i sa prebivalištem u Moskvi pružila je jak otpor višestrukoj grend slem šampionki, ali nije uspela da se izbori te je Čehinja došla do druge pobede u njihovom trećem odmeravanju.

Kvitova će se za prodor u četvrtfinale odmeriti sa pobednicom susreta između Ruskinje Anastasije Pavljučenkove i Holanđanke Kiki Bertens. U treće kolo su pre nje prošle Anđelika Kerber kojoj je zbog povrede meč predala Medison Kiz pri rezultatu 6:0 i 4:1, te Karolina Voznijacki pošto je savladala bez problema Rebeku Peterson sa 6:4 i 6:1. Elina Svitolina nije uspela da zaustavi sve bolju Beloruskinju Arinu Sabalenko koja je slavila sa 6:4, 2:6 i 6:1.

Najbolja srpska i češka igračica u Vuhanu su se sastale treći put u karijeri.

Kvitova je bila bolja 2011. godine u Pragu, a Aleks joj se revanširala kada je na US openu 2014. napravila veliko iznenađenje i preko tada aktuelne šampionke Vimbldona prošla u osminu finala (6:4, 6:4).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar