Горио Истанбул: Фенер се "чупао" против Бешикташа!

Фенер је преживео дерби: Ају поништио Бабелову стрелу! Одлична утакмица, још боља атмосфера и праведан реми – 1:1.

Фудбал 24.09.2018 | 23:55
Горио Истанбул: Фенер се "чупао" против Бешикташа!
Узбудљив дерби у највећем граду Турске и подела бодова - 1:1.

Ватрен 348. међусобни меч најуспешнијих истанбулских клубова: Фенербахче - Бешикташ 1:1 (0:1)

Фенеру је "горело под ногама" пред дерби, у којем је морао да победи после катастрофалног старта сезоне и убедљивог пораза на гостовању Динамо Загребу (4:1) прошлог четвртка.

Са друге стране, тим Шенола Гунеша је дошао на гостовање у комфорнијој позицији, али и апсолутно мотивисан да сруши великог ривала у његовом дому и да потенцијално уручи отказ Холанђанину Филипу Кокуу.

После више од 90 минута велике и на моменте атрактивне борбе, утисак је да је реми био најправеднији епилог. Рајан Бабел је "бомбом" са 25 метара у 40. минуту довео госте у вођство, а офанзивац домаћих Андре Ају је изједначио у 71. минуту, ударцем главом са око 11 метара, после одличног центаршут Хасана Калдирима.

Колико је овај меч био важан за домаћина показала је и стартна постава, јер је доказала да је Коку у Хрватској размишљао и дербију и за то платио веома скупу цену. За разлику од сусрета на "Максимиру", некада велики холандски фудбалер уврстио је вечерас у састав и стрелца Ајуа и Ислама Слиманија, Бразилца Жаилсона, а у последњих 30 минута и Француза Матјеа Валбуену.

Фенер је на моменте јуришао силовито, Калдирим је у 36. минуту затресао пречку хицем из даљине, а позајмљени голман Ливерпула Лорис Каријус је бранио добро за Бешикташ и зауставио неколико снажних покушаја домаћих.

Са друге стране, гостујући тим је после вођства очекивано застао, а у последњих 20 минута после уласка Адема Љајића није имао снаге опет утиша бучни стадион Шукру Сарачоглу, на којем је имао и подршку око 2.500 својих навијача.

Фенербахче је овом победио освојио 11. бод и на четвртој позицији табеле држи корак за лидером - Башакшехиром (13 поена). Са друге стране, Фенербахче је 13. и од могућих 18 бодова до сада је освојио седам.

Фенер и Филип Коку су преживели. До даљег. Клуб из азијског дела Истанбула прекинуо је резултатску агонију, пошто је као домаћин ремизирао са Бешикташом – 1:1.

Под великим оптерећењем били су домаћи играчи. Еветуални пораз приближио би их зони испадања и онако црну сезону учинио још црњом. Под великим притиском навијача домаћин је у већем делу меча имао више од игре. Фенер је стварао шансе и промашивао.

Каријус је био на великим мукама, али је искусни Бешикташ знао да казни све промашаје домаћег тима. Играо се 40.минут, када су гости организовали одличну контру. А онда је Рајан Бабел подсетио на најславније дане каријере. Шутирао је са готово 30 метара, а лопта се зарила у Фенеров гол.

Покушавали су навијачи домаћег тима да тргну љубимце. Фенер није имао дефинисан систем игре, али је на „гурку“ стигао до изједначења. На вољу жељу. Одлично је у 71.минуту центрирао Калдирим, а још боље скочио Ају...Била је то врхунска реакција која је Каријуса оставила без могућности да реагује.

Од 70.минуту у тиму Бешикташа играо је Адем Љајић без конкретног учинка.

ТУРСКА 1 - 6. коло

Петак

Ерзурум - Анкарагучу 0:1 (0:0)
/Озер 90/

Бурса - Башакшехир 0:0

Субота

Малатија - Ризе 1:0 (1:0)
/Алексић 43/

Кајзери - Коња 0:2 (0:2)
/Јатабар 36, Јонсон 45+1/ 

Трабзон - Гецтепе 1:2 (0:2)
/Јилмаз 66 - Озтекин 8, 28/ 

Недеља

Касимпаша - Алања 1:2 (0:1)
/Диање 89 - Папис Сисе 45+1, 87/ 

Ахисар - Галатасарај 3:0 (0:0)
/Ману 51, Вурал 80. пенал, Јумлу 84/ 

Анталија - Сивас 2:1 (2:1)
/Ердинч 35, Дукара 45. пенал - Коне 10. пенал/

Понедељак

Фенербахче - Бешикташ 1:1 (0:1)
/Ају 71 - Бабел 40/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар