Gorio Istanbul: Fener se "čupao" protiv Bešiktaša!

Fener je preživeo derbi: Aju poništio Babelovu strelu! Odlična utakmica, još bolja atmosfera i pravedan remi – 1:1.

Fudbal 24.09.2018 | 23:55
Gorio Istanbul: Fener se "čupao" protiv Bešiktaša!
Uzbudljiv derbi u najvećem gradu Turske i podela bodova - 1:1.

Vatren 348. međusobni meč najuspešnijih istanbulskih klubova: Fenerbahče - Bešiktaš 1:1 (0:1)

Feneru je "gorelo pod nogama" pred derbi, u kojem je morao da pobedi posle katastrofalnog starta sezone i ubedljivog poraza na gostovanju Dinamo Zagrebu (4:1) prošlog četvrtka.

Sa druge strane, tim Šenola Guneša je došao na gostovanje u komfornijoj poziciji, ali i apsolutno motivisan da sruši velikog rivala u njegovom domu i da potencijalno uruči otkaz Holanđaninu Filipu Kokuu.

Posle više od 90 minuta velike i na momente atraktivne borbe, utisak je da je remi bio najpravedniji epilog. Rajan Babel je "bombom" sa 25 metara u 40. minutu doveo goste u vođstvo, a ofanzivac domaćih Andre Aju je izjednačio u 71. minutu, udarcem glavom sa oko 11 metara, posle odličnog centaršut Hasana Kaldirima.

Koliko je ovaj meč bio važan za domaćina pokazala je i startna postava, jer je dokazala da je Koku u Hrvatskoj razmišljao i derbiju i za to platio veoma skupu cenu. Za razliku od susreta na "Maksimiru", nekada veliki holandski fudbaler uvrstio je večeras u sastav i strelca Ajua i Islama Slimanija, Brazilca Žailsona, a u poslednjih 30 minuta i Francuza Matjea Valbuenu.

Fener je na momente jurišao silovito, Kaldirim je u 36. minutu zatresao prečku hicem iz daljine, a pozajmljeni golman Liverpula Loris Karijus je branio dobro za Bešiktaš i zaustavio nekoliko snažnih pokušaja domaćih.

Sa druge strane, gostujući tim je posle vođstva očekivano zastao, a u poslednjih 20 minuta posle ulaska Adema Ljajića nije imao snage opet utiša bučni stadion Šukru Saračoglu, na kojem je imao i podršku oko 2.500 svojih navijača.

Fenerbahče je ovom pobedio osvojio 11. bod i na četvrtoj poziciji tabele drži korak za liderom - Bašakšehirom (13 poena). Sa druge strane, Fenerbahče je 13. i od mogućih 18 bodova do sada je osvojio sedam.

Fener i Filip Koku su preživeli. Do daljeg. Klub iz azijskog dela Istanbula prekinuo je rezultatsku agoniju, pošto je kao domaćin remizirao sa Bešiktašom – 1:1.

Pod velikim opterećenjem bili su domaći igrači. Evetualni poraz približio bi ih zoni ispadanja i onako crnu sezonu učinio još crnjom. Pod velikim pritiskom navijača domaćin je u većem delu meča imao više od igre. Fener je stvarao šanse i promašivao.

Karijus je bio na velikim mukama, ali je iskusni Bešiktaš znao da kazni sve promašaje domaćeg tima. Igrao se 40.minut, kada su gosti organizovali odličnu kontru. A onda je Rajan Babel podsetio na najslavnije dane karijere. Šutirao je sa gotovo 30 metara, a lopta se zarila u Fenerov gol.

Pokušavali su navijači domaćeg tima da trgnu ljubimce. Fener nije imao definisan sistem igre, ali je na „gurku“ stigao do izjednačenja. Na volju želju. Odlično je u 71.minutu centrirao Kaldirim, a još bolje skočio Aju...Bila je to vrhunska reakcija koja je Karijusa ostavila bez mogućnosti da reaguje.

Od 70.minutu u timu Bešiktaša igrao je Adem Ljajić bez konkretnog učinka.

TURSKA 1 - 6. kolo

Petak

Erzurum - Ankaraguču 0:1 (0:0)
/Ozer 90/

Bursa - Bašakšehir 0:0

Subota

Malatija - Rize 1:0 (1:0)
/Aleksić 43/

Kajzeri - Konja 0:2 (0:2)
/Jatabar 36, Jonson 45+1/ 

Trabzon - Gectepe 1:2 (0:2)
/Jilmaz 66 - Oztekin 8, 28/ 

Nedelja

Kasimpaša - Alanja 1:2 (0:1)
/Dianje 89 - Papis Sise 45+1, 87/ 

Ahisar - Galatasaraj 3:0 (0:0)
/Manu 51, Vural 80. penal, Jumlu 84/ 

Antalija - Sivas 2:1 (2:1)
/Erdinč 35, Dukara 45. penal - Kone 10. penal/

Ponedeljak

Fenerbahče - Bešiktaš 1:1 (0:1)
/Aju 71 - Babel 40/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar