Шта ће бити са Здравком Кузмановићем?

Српски везиста непожељан у Базелу!

Фудбал 25.09.2018 | 20:00
Шта ће бити са Здравком Кузмановићем?
Вратио се Здравко Кузмановић летос у Базел, али никако да се врати и правом фудбалу.

Српски везиста је опет на маргинама првог тима, а ни промена тренера му није донела бољи статус. Стратег Марсел Колер је јасно поручио да није задовољан Кузмановижевим тренутним ангажманом.

„Очекујемо више од њега. Захтевамо другачији начин игре. Он тренутно доприноси јако мало екипи“,рекао је Колер.

Српски везиста је одавно на странпутици каријере. Откако се 2015. вратио у Базел из Интера, ништа му не иде како треба. Био је на позајмицама у Малаги и Удинезеу, углавном није играо и имао је много проблема са повредама. А има још две године уговора вредног 1.300.000 евра (нето) по сезони што га чини једним од највећих оптерећења за клупски буџет.

Међутим, Базелу не цветају руже. Штавише, швајцарски клуб има најгору сезону у последњих десетак година. ПАОК их је зауставио на путу до Лиге шампиона, потом су се обрукали у квалификацијама за Лигу Европе против Аполона, да би јуче доживели праву катастрофу од Јанг Бојса – 1:7. Промене су неопходне и можда би баш то могла да буде Кузмановићева шанса.

Базел не зна шта да ради са њим, тешко да ће се појавити неко спреман да преузме толики уговор на себе и једина опција је да Србин добије другу шансу и покаже да није заборавио да игра фудбал. Од почwтка ове сезоне је играо само у куп мечу против нижелигаша Монтлигена, док је у преосталих 14 утакмица у свим такмичењима био ван тима и само једном изборио место на клупи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар