Šta će biti sa Zdravkom Kuzmanovićem?

Srpski vezista nepoželjan u Bazelu!

Fudbal 25.09.2018 | 20:00
Šta će biti sa Zdravkom Kuzmanovićem?
Vratio se Zdravko Kuzmanović letos u Bazel, ali nikako da se vrati i pravom fudbalu.

Srpski vezista je opet na marginama prvog tima, a ni promena trenera mu nije donela bolji status. Strateg Marsel Koler je jasno poručio da nije zadovoljan Kuzmanoviževim trenutnim angažmanom.

„Očekujemo više od njega. Zahtevamo drugačiji način igre. On trenutno doprinosi jako malo ekipi“,rekao je Koler.

Srpski vezista je odavno na stranputici karijere. Otkako se 2015. vratio u Bazel iz Intera, ništa mu ne ide kako treba. Bio je na pozajmicama u Malagi i Udinezeu, uglavnom nije igrao i imao je mnogo problema sa povredama. A ima još dve godine ugovora vrednog 1.300.000 evra (neto) po sezoni što ga čini jednim od najvećih opterećenja za klupski budžet.

Međutim, Bazelu ne cvetaju ruže. Štaviše, švajcarski klub ima najgoru sezonu u poslednjih desetak godina. PAOK ih je zaustavio na putu do Lige šampiona, potom su se obrukali u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Apolona, da bi juče doživeli pravu katastrofu od Jang Bojsa – 1:7. Promene su neophodne i možda bi baš to mogla da bude Kuzmanovićeva šansa.

Bazel ne zna šta da radi sa njim, teško da će se pojaviti neko spreman da preuzme toliki ugovor na sebe i jedina opcija je da Srbin dobije drugu šansu i pokaže da nije zaboravio da igra fudbal. Od počwtka ove sezone je igrao samo u kup meču protiv niželigaša Montligena, dok je u preostalih 14 utakmica u svim takmičenjima bio van tima i samo jednom izborio mesto na klupi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar