До јуче друголигаш, данас играч од 120.000.000 евра!

За ПСЖ, Јунајтед и Сити! Рат за нову звезду!

Фудбал 25.09.2018 | 16:00
До јуче друголигаш, данас играч од 120.000.000 евра!
Многима је било чудо када је пре годину и кусур дана Рубен Невес прешао из Порта у табор енглеског друголигаша Вулверхемтпона. Није то био фудбалски пут којим се иначе иде. Али иза одлуке је стајао савет моћног менаџера Жоржа Мендеша.

Испоставило се да је млади Португалац направио фантастичан потез пошто данас вреди 120.000.000 евра а за његову куповину су заинтересовани Манчестер Сити, Манчестер Јунајтед, ПСЖ и Ливерпул.

Чим се појавио у првом тиму Порта, Невес је етикетиран као чудо до детета. Није имао ни 18 година када је постао најмлађи стрелац Порта у првенству, најмлађи Португалац у историји Лиге шампиона, најмлађи капитен у историји тог такмичења, а касније и најмлађи фудбалер који је у Порту дошао до 50 уткамица.

После три сезоне је све изненадио одлуком да пређе у табор енглеског друголигаша Вулверхемптона као најскупљи играч у историји Чемпионшипа. Наравно, иза свега је стајао његов агент Жорж Мендеш који вуче конце у Вулвсима и који је тада почео да склапа екипу која ће протутњати кроз Чемпионшип и која сада у Премијер лиги откида бодове и фаворитима попут манчестерских ривала.

У том узлету Вулвса, Невес је имао кључну улогу као најбољи фудбалер тима. Још зимус се Ливерпул помињао као заинтересован, али није дошло до конкретне приче. Сада се цена утростручила и Вулверхемптон за Португалца тражи 120.000.000 евра. Што Ливерпул неће платити, али би манчестерски ривали могли.

Пеп Гвардиола је наводно нациљао Невеса као замену за Фернандиња, а Мурињо као неопходно појачање у везном реду како би се коначно решио Пола Погбе. Мендешове везе са Мурињом би могле да одиграју у корист Јунајтеда, али Гвардиолин фудбал и систем би више пријали Невесу.

На крају, ту је и ПСЖ који такође месецима јури велико појачања на средини терена и сада жели Невеса.Мендеш у Паризу има огроман утицај, са спортским директором Антером Енрикеом је у сјајним односима, а поменути функционер јако добро познаје младог везисту јер је обављао директорску функцију у Порту када је играч лансиран.

Видећемо на крају ко ће бити најбржи и најупорнији у лову на нову звезду европског фудбала.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар