Do juče drugoligaš, danas igrač od 120.000.000 evra!

Za PSŽ, Junajted i Siti! Rat za novu zvezdu!

Fudbal 25.09.2018 | 16:00
Do juče drugoligaš, danas igrač od 120.000.000 evra!
Mnogima je bilo čudo kada je pre godinu i kusur dana Ruben Neves prešao iz Porta u tabor engleskog drugoligaša Vulverhemtpona. Nije to bio fudbalski put kojim se inače ide. Ali iza odluke je stajao savet moćnog menadžera Žorža Mendeša.

Ispostavilo se da je mladi Portugalac napravio fantastičan potez pošto danas vredi 120.000.000 evra a za njegovu kupovinu su zainteresovani Mančester Siti, Mančester Junajted, PSŽ i Liverpul.

Čim se pojavio u prvom timu Porta, Neves je etiketiran kao čudo do deteta. Nije imao ni 18 godina kada je postao najmlađi strelac Porta u prvenstvu, najmlađi Portugalac u istoriji Lige šampiona, najmlađi kapiten u istoriji tog takmičenja, a kasnije i najmlađi fudbaler koji je u Portu došao do 50 utkamica.

Posle tri sezone je sve iznenadio odlukom da pređe u tabor engleskog drugoligaša Vulverhemptona kao najskuplji igrač u istoriji Čempionšipa. Naravno, iza svega je stajao njegov agent Žorž Mendeš koji vuče konce u Vulvsima i koji je tada počeo da sklapa ekipu koja će protutnjati kroz Čempionšip i koja sada u Premijer ligi otkida bodove i favoritima poput mančesterskih rivala.

U tom uzletu Vulvsa, Neves je imao ključnu ulogu kao najbolji fudbaler tima. Još zimus se Liverpul pominjao kao zainteresovan, ali nije došlo do konkretne priče. Sada se cena utrostručila i Vulverhempton za Portugalca traži 120.000.000 evra. Što Liverpul neće platiti, ali bi mančesterski rivali mogli.

Pep Gvardiola je navodno naciljao Nevesa kao zamenu za Fernandinja, a Murinjo kao neophodno pojačanje u veznom redu kako bi se konačno rešio Pola Pogbe. Mendešove veze sa Murinjom bi mogle da odigraju u korist Junajteda, ali Gvardiolin fudbal i sistem bi više prijali Nevesu.

Na kraju, tu je i PSŽ koji takođe mesecima juri veliko pojačanja na sredini terena i sada želi Nevesa.Mendeš u Parizu ima ogroman uticaj, sa sportskim direktorom Anterom Enrikeom je u sjajnim odnosima, a pomenuti funkcioner jako dobro poznaje mladog vezistu jer je obavljao direktorsku funkciju u Portu kada je igrač lansiran.

Videćemo na kraju ko će biti najbrži i najuporniji u lovu na novu zvezdu evropskog fudbala.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar