Црногорска стијена на средини терена...!

Да ли је Партизан добио новог Раћу Петровића? Александар Шћекић пружио одличну партију у вечитом дербију.

Фудбал 25.09.2018 | 15:00
Црногорска стијена на средини терена...!
Нападач Рикардо свакако је због гола био главни јунак Партизанове екипе у ремију у 158. вечитом дербију, али је епитет дискреног хероја понео црногорски репрезентативни везиста Александар Шћекић. Иако су многи навијачи црно-белих били изненађени када је, на инсистирање Зорана Мирковића, пред крај августа стигао из Генчлербирлигија у Хумску, високи Беранац је у најважнијој утакмици српског фудбала дефинитивно показао да заслужује дрес Партизана.

Као један од четворице дебитаната стартера у тиму Партизана на вечитом дербију, био је под посебном лупом и, наравно, постављало се питање како ће се снаћи и изборити са притиском. И већ после уводних десетак минута показао је Шћекић да је хладан као шприцер, као да иза себе има "гомилу" оваквих утакмица. Ушао је у огроман број дуел, како у ваздуху, тако и на земљи и добио највећи број њих.

Иако на први поглед можда делује споро, Шћекић је то у појединим ситуацијама компензовао добрим постављањем. "Исекао" је велики број Звездиних напада, добио битку са Звездиним фудбалерима који на папиру сви редом имају "јаче биографије" и на на неки начин потврдио ону црногорску изреку да "бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака".

"Имали смо доста шанси, чини ми се да су они очистили три, четири лопте са гол линије. Верујем да смо могли још више, покушали смо да победимо и заиста сматрам да смо били бољи ривал у вечитом дербију", казао јеШћекић у оцени недељне утакмице у Хумској.

Објаснио је и какав је имао осећај као дебитант у оваквим дуелима, односно зашто није осећао страх.

"Све је било фантастично, имали смо праву подршку навијача који су нам били 12. играч и хвала им на томе. Сигуран сам да ћемо, како сезона буде одмицала бити још бољи и подизати форму".

Изненадио је Шћекић многе, а могуће је да су га и ривали, вероватно несвесно, потценили пошто се ипак ради од момку који прошле сезоне играо за Генчлербирлиги, а клуб из Анкаре испао је у другу лигу. Иначе, многи су то приметили још на његовој промоцији у Хумској, по конституцији, Шћекић заиста подсећа на једног од љубимаца навијача Партизана из новијег периода,Радосава Петровића.

А по ономе што је показао у недељу увече на терену, и игром је подсетио на вижљастог, али стаменог момка са Уба. И он је својевремено, 2008. године, у дебију на вечитом дербију одиграо сјајно и добро су га упамтили ривали. Ако Шћекић настави да тим путем, онда нема дилеме да је Партизан дефинитивно добио човека који ће са ауторитетом господарити средином терена. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар