Crnogorska stijena na sredini terena...!

Da li je Partizan dobio novog Raću Petrovića? Aleksandar Šćekić pružio odličnu partiju u večitom derbiju.

Fudbal 25.09.2018 | 15:00
Crnogorska stijena na sredini terena...!
Napadač Rikardo svakako je zbog gola bio glavni junak Partizanove ekipe u remiju u 158. večitom derbiju, ali je epitet diskrenog heroja poneo crnogorski reprezentativni vezista Aleksandar Šćekić. Iako su mnogi navijači crno-belih bili iznenađeni kada je, na insistiranje Zorana Mirkovića, pred kraj avgusta stigao iz Genčlerbirligija u Humsku, visoki Beranac je u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala definitivno pokazao da zaslužuje dres Partizana.

Kao jedan od četvorice debitanata startera u timu Partizana na večitom derbiju, bio je pod posebnom lupom i, naravno, postavljalo se pitanje kako će se snaći i izboriti sa pritiskom. I već posle uvodnih desetak minuta pokazao je Šćekić da je hladan kao špricer, kao da iza sebe ima "gomilu" ovakvih utakmica. Ušao je u ogroman broj duel, kako u vazduhu, tako i na zemlji i dobio najveći broj njih.

Iako na prvi pogled možda deluje sporo, Šćekić je to u pojedinim situacijama kompenzovao dobrim postavljanjem. "Isekao" je veliki broj Zvezdinih napada, dobio bitku sa Zvezdinim fudbalerima koji na papiru svi redom imaju "jače biografije" i na na neki način potvrdio onu crnogorsku izreku da "boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka".

"Imali smo dosta šansi, čini mi se da su oni očistili tri, četiri lopte sa gol linije. Verujem da smo mogli još više, pokušali smo da pobedimo i zaista smatram da smo bili bolji rival u večitom derbiju", kazao jeŠćekić u oceni nedeljne utakmice u Humskoj.

Objasnio je i kakav je imao osećaj kao debitant u ovakvim duelima, odnosno zašto nije osećao strah.

"Sve je bilo fantastično, imali smo pravu podršku navijača koji su nam bili 12. igrač i hvala im na tome. Siguran sam da ćemo, kako sezona bude odmicala biti još bolji i podizati formu".

Iznenadio je Šćekić mnoge, a moguće je da su ga i rivali, verovatno nesvesno, potcenili pošto se ipak radi od momku koji prošle sezone igrao za Genčlerbirligi, a klub iz Ankare ispao je u drugu ligu. Inače, mnogi su to primetili još na njegovoj promociji u Humskoj, po konstituciji, Šćekić zaista podseća na jednog od ljubimaca navijača Partizana iz novijeg perioda,Radosava Petrovića.

A po onome što je pokazao u nedelju uveče na terenu, i igrom je podsetio na vižljastog, ali stamenog momka sa Uba. I on je svojevremeno, 2008. godine, u debiju na večitom derbiju odigrao sjajno i dobro su ga upamtili rivali. Ako Šćekić nastavi da tim putem, onda nema dileme da je Partizan definitivno dobio čoveka koji će sa autoritetom gospodariti sredinom terena. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar