Ово је најјачи Јувентус у посљедњих осам година!

"Имао сам сјајне учитеље попут Фабија Канавара, Андрее Пирла, Алесандра дел Пјера и Ђиђија Буфона. Њихова жеља да буду бољи на сваком тренингу, то је права тајна", каже дефанзивац Старе даме.

Фудбал 25.09.2018 | 13:00
Ово је најјачи Јувентус у посљедњих осам година!
Јувентус је прексиноћ славио са 2:0 против Фрозинонеа у гостима, али није било баш тако лако јер је први гол Стара дама дала тек у 81. минуту. Стрелац је био Кристијано Роналдо.

Мучио се Португалац на почетку сезоне да постигне тај први гол, а када је он дошао све је постало лакше по Јувентус. О томе прича и Ђорђо Кјелини. Био је сигуран да ће Јувентус дати гол.

"Играли смо са фокусом, оштрином и концентрацијом. Ово су тешки мечеви, можеш да кренеш да брзаш или правиш глупе фаулове. Са квалитетом који имамо, тешко је било да не дамо гол за 90 минута. Тако да само је само требало да сачекамо прави тренутак", рекао је Кјелини.

Добио је питање везано за Роналдову голгетерску форму.

"Нико није ништа друго ни очекивао од Кристијана Роналда. Његови голови су наш најмањи проблем. Није имао среће са црвеним картоном против Валенсије, али ће он увек бити одлучујући играч за нас".

Како Јувентус задржава ту глад и мотивацију после седам узастопних титула у Серији А?

"Имао сам сјајне учитеље попут Фабија Канавара, Андрее Пирла, Алесандра дел Пјера и Ђиђија Буфона. Њихова жеља да буду бољи на сваком тренингу, то је права тајна".

Да ли је тренутни састав Јувентуса најбољи свих времена?

"Имао сам ужитак да играм у одбрани са Лилијаном Тирамом и Канаваром. Гледао сам Ферару и Монтера. Чак можемо да се вратимо и на Клаудија Ђентилеа и Гаетана Скиреу. Фудбал је напредовао, не можете правити поређење с далеком прошлошћу. Оно што могу да кажем је да смо сигурно најјачи у последњих осам година", рекао је Кјелини.

Јувентус после пет утакмица има пет победа и први је са 15 освојених бодова. Прати га Наполи са 12, док су Фјорентина и Сасуоло на деоби треће позиције са по 10 освојених бодова.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар