Видео: Барселона огорчена због ВАР технологије!

Ваљда би требало да помаже, а не да одмаже?! Каталонци грме због дешавања на мечу са Ђироном.

Фудбал 25.09.2018 | 12:00
Видео: Барселона огорчена због ВАР технологије!
Барселона није успела да обори рекорд генерације коју је водио наш Љубиша Броћић стар скоро 60 година и направи најбољи старт у историји клуба. Валвердеова генерација остаје изејдначена са Броћићевом са по шест победа на старту сезоне...

А разлог за то је ВАР технологија! Макар тако кажу Каталонци...

У локалном дербију са Ђироном (2:2), Барса се спасла пораза са играчем мање. Шампион Шпаније је водио са 1:0, а онда је искључен Ленгле у 35. минуту и Ђирона је преокренула на 1:2. Из Барсе грме због црвеног картона Ленглеу који је по њиховом мишљењу био престрог и преокренуо је ток меча.

Француз је у спорном дуелу ударио лактом у Переа Понса, а судија Хил Манзано га је искључио тек пошто је стигао сигнал из контролне собе да прегледа ситуацију путем ВАР технологије. Погледао је снимак и показао Французу црвени картон.

„Не знам да ли је било намерно. Обојица смо стартовали на граници дозвољеног. Сударили смо се, а на крају је ВАР пресудио. Сварно не знам да ли је то био црвени или није... Када сам устао са земље, пружио сам Ленглеу руку и извинио се јер сам мислио да је мени досуђен фаул. Нисам ни осетио  да ме је дохватио лактом. Али ако је ВАР тако пресудио, онда мора да је било доказа за то“, рекао је Ђиронин Пере Понс.



У изјавама тренера и играча Барселоне се види огорченост. Ђерар Пике је на полувремену имао жустру преприку са арбитром Хилом Манзаном.

„Јако смо тужни јер смо заслужили победу. Овакве ствари не смеју да се дешавају јер директно утичу на регуларност меча. Уместо да нам помаже, ВАР нам шкоди“, рекао је Артуро Видал.

Тренер Валверде је такође незадовољан...

„Када сами видео да тражи ВАР, мислио да је због фаула Понса над Ленглеом. Први пут у каријери видим да се фаулирани извињава ономе који га је фаулирао. То довољно говори о тој ситуацији... Јако је тешко рећи ко је овде био агресор у дуелу. Ленгле се руком само штитио од Понса који је ишао оштро. Онда му се извињавао, а следећа ствар коју видимо је црвени за Ленглеа?!“

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар