Video: Barselona ogorčena zbog VAR tehnologije!

Valjda bi trebalo da pomaže, a ne da odmaže?! Katalonci grme zbog dešavanja na meču sa Đironom.

Fudbal 25.09.2018 | 12:00
Video: Barselona ogorčena zbog VAR tehnologije!
Barselona nije uspela da obori rekord generacije koju je vodio naš Ljubiša Broćić star skoro 60 godina i napravi najbolji start u istoriji kluba. Valverdeova generacija ostaje izejdnačena sa Broćićevom sa po šest pobeda na startu sezone...

A razlog za to je VAR tehnologija! Makar tako kažu Katalonci...

U lokalnom derbiju sa Đironom (2:2), Barsa se spasla poraza sa igračem manje. Šampion Španije je vodio sa 1:0, a onda je isključen Lengle u 35. minutu i Đirona je preokrenula na 1:2. Iz Barse grme zbog crvenog kartona Lengleu koji je po njihovom mišljenju bio prestrog i preokrenuo je tok meča.

Francuz je u spornom duelu udario laktom u Perea Ponsa, a sudija Hil Manzano ga je isključio tek pošto je stigao signal iz kontrolne sobe da pregleda situaciju putem VAR tehnologije. Pogledao je snimak i pokazao Francuzu crveni karton.

„Ne znam da li je bilo namerno. Obojica smo startovali na granici dozvoljenog. Sudarili smo se, a na kraju je VAR presudio. Svarno ne znam da li je to bio crveni ili nije... Kada sam ustao sa zemlje, pružio sam Lengleu ruku i izvinio se jer sam mislio da je meni dosuđen faul. Nisam ni osetio  da me je dohvatio laktom. Ali ako je VAR tako presudio, onda mora da je bilo dokaza za to“, rekao je Đironin Pere Pons.



U izjavama trenera i igrača Barselone se vidi ogorčenost. Đerar Pike je na poluvremenu imao žustru prepriku sa arbitrom Hilom Manzanom.

„Jako smo tužni jer smo zaslužili pobedu. Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju jer direktno utiču na regularnost meča. Umesto da nam pomaže, VAR nam škodi“, rekao je Arturo Vidal.

Trener Valverde je takođe nezadovoljan...

„Kada sami video da traži VAR, mislio da je zbog faula Ponsa nad Lengleom. Prvi put u karijeri vidim da se faulirani izvinjava onome koji ga je faulirao. To dovoljno govori o toj situaciji... Jako je teško reći ko je ovde bio agresor u duelu. Lengle se rukom samo štitio od Ponsa koji je išao oštro. Onda mu se izvinjavao, a sledeća stvar koju vidimo je crveni za Lenglea?!“

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar