Рака Ђуровић: Утисак је да је лопта ушла, али...

Али не можемо да будемо 100 одсто сигурни.  "Због ове дилеме, која ће се тешко решити, свима је јасно да би гол-технологија под хитно морала да се уведе у Србији".

Фудбал 24.09.2018 | 20:45
Рака Ђуровић: Утисак је да је лопта ушла, али...
Прича се од синоћ. И питање је колико ће се још дуго причати о голу Ричмонда Боаћија против Партизана у 158. вечитом дербију. Односно - да ли је лопта после његовог ударца главом прешла гол-линију или не?

Актери  дербија (логично) кажу оно што иде њима у прилог, ТВ камере нам нису дале коначан одговор, тако да је нова страна у целој причи она стручна.

Судијски аналитичар Рака Ђуровић дао је после меча изјаву за Вечерње новости у којој је прокоментарисао спорни детаљ.

Гол или не?

Ђуровић каже да има утисак да јесте, али да се из приложеног снимка то не може тврдити 100 одсто.

"Гледао сам ТВ пренос, и искрен да будем, утисак је да је био погодак. Међутим, веома је тешко са сигурношћу потврдити да је лопта 100 одсто завршила иза линије", рекао је Ђуровић.

Он сматра да је комуникација код судија морала да буде боља.

"Додатни судија иза гола је био у најбољој позицији и он је преузео одговорност на себе код ове ситуације. Једино није било потребе да се чека са одлуком, сем ако није затајила комуникација између њега и главног арбитра. Грујић је истог тренутка требало да добије сигнал да је гол, а не да одлази код помоћника и да се накнадно договора", каже Ђуровић.

Јасно, овај догађај са 158. вечитог дербија додатно ће убрзати увођење гол-технологије. Барем отпочети или убрзати расправу на ту тему.

О томе прича и Ђуровић.

"Због ове дилеме, која ће се тешко решити, свима је јасно да би гол-технологија под хитно морала да се уведе у Србији. Око увођења ВАР-а сам и ја резервисан, ту треба да се полемише, али је гол-технологија неопходна. Исто тако, чуди ме што камере нису постављене у корнер-линији, тако да се ни у преносу није најбоље видело шта се догодило".

Он је дао изјаву и за Тотал сокер. У њој истиче да мисли да је лопта ушла у гол, али и да не може да буде сигуран само на основу снимка јер је то угао који може да превари.

"Мислим да је ушла, али нико не може да буде сигуран без те кључне камере. Заборавите на овај угао из кога делује да је ушла пола метра. Оптичка варка", каже Рака Ђуровић, а преноси Тотал сокер.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар