Raka Đurović: Utisak je da je lopta ušla, ali...

Ali ne možemo da budemo 100 odsto sigurni.  "Zbog ove dileme, koja će se teško rešiti, svima je jasno da bi gol-tehnologija pod hitno morala da se uvede u Srbiji".

Fudbal 24.09.2018 | 20:45
Raka Đurović: Utisak je da je lopta ušla, ali...
Priča se od sinoć. I pitanje je koliko će se još dugo pričati o golu Ričmonda Boaćija protiv Partizana u 158. večitom derbiju. Odnosno - da li je lopta posle njegovog udarca glavom prešla gol-liniju ili ne?

Akteri  derbija (logično) kažu ono što ide njima u prilog, TV kamere nam nisu dale konačan odgovor, tako da je nova strana u celoj priči ona stručna.

Sudijski analitičar Raka Đurović dao je posle meča izjavu za Večernje novosti u kojoj je prokomentarisao sporni detalj.

Gol ili ne?

Đurović kaže da ima utisak da jeste, ali da se iz priloženog snimka to ne može tvrditi 100 odsto.

"Gledao sam TV prenos, i iskren da budem, utisak je da je bio pogodak. Međutim, veoma je teško sa sigurnošću potvrditi da je lopta 100 odsto završila iza linije", rekao je Đurović.

On smatra da je komunikacija kod sudija morala da bude bolja.

"Dodatni sudija iza gola je bio u najboljoj poziciji i on je preuzeo odgovornost na sebe kod ove situacije. Jedino nije bilo potrebe da se čeka sa odlukom, sem ako nije zatajila komunikacija između njega i glavnog arbitra. Grujić je istog trenutka trebalo da dobije signal da je gol, a ne da odlazi kod pomoćnika i da se naknadno dogovora", kaže Đurović.

Jasno, ovaj događaj sa 158. večitog derbija dodatno će ubrzati uvođenje gol-tehnologije. Barem otpočeti ili ubrzati raspravu na tu temu.

O tome priča i Đurović.

"Zbog ove dileme, koja će se teško rešiti, svima je jasno da bi gol-tehnologija pod hitno morala da se uvede u Srbiji. Oko uvođenja VAR-a sam i ja rezervisan, tu treba da se polemiše, ali je gol-tehnologija neophodna. Isto tako, čudi me što kamere nisu postavljene u korner-liniji, tako da se ni u prenosu nije najbolje videlo šta se dogodilo".

On je dao izjavu i za Total soker. U njoj ističe da misli da je lopta ušla u gol, ali i da ne može da bude siguran samo na osnovu snimka jer je to ugao koji može da prevari.

"Mislim da je ušla, ali niko ne može da bude siguran bez te ključne kamere. Zaboravite na ovaj ugao iz koga deluje da je ušla pola metra. Optička varka", kaže Raka Đurović, a prenosi Total soker.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar