Анализа: Реми за наук, не "јаук"!

Црвена звезда у Хумској прошла много боље него што је деловало на терену, али не и као што је било очекивано.

Фудбал 24.09.2018 | 22:30
Анализа: Реми за наук, не "јаук"!
Навијачи Црвене звезде незадовољни су напустили Партизанов стадион после 1:1 у 158. "вечитом дербију". Очекивали су лагану победу свог тима и три-четири гола у мрежи ривала, али још једном се показало да у дербијима нема фаворита и исход не зависи од тренутне форме, веч мотивације играча и тренера...

Партизан је много боље ушао у утакмицу и доминирао тереном у првом полувремену. Гости су се мучили да организују напад из којег би ушли у шансу. Није их било много и то је оно што је највише разочарало њихове присталице.

Звезда је у Хумску дошла као учесник Лиге шампиона и једини тим са максималним учинком у Суперлиги, па се и очекивала игра у складу са таквим резултатима, међутим...

"Много смо лоше ушли у утакмицу, већ у 20 секунди су они имали шансу. Прво полувреме нисмо играли фудбал, све нам се свело на дуге лопте. Видећемо шта је разлог", видно незадовољан констатовао је Марко Марин по изласку из свлачионице.

Разочаран приступом био је и капитен Филип Стојковић, који је траку понео у одсуству повређеног Вујадина Савића. Занимљиво да је десни бек црвено-белих управо његово неиграње навео као један од разлога пораза. Претпостављамо због харизме и слободе да повремено подвикне саиграчима и тргне их из летаргије. Тако нешто било је неопходно Звездиним фудбалерима у недељу, који су на моменте деловали уплашено и неорганизовано... Потпуно супротно од онога на шта су навикли своје присталице.

Сигурно да ће Владан Милојевић и његови сарадници наредних дана добро анализирати издање свог тима у Хумској и потрудити се да пронађу решење, јер је Звезди неопходно да поред дефанзиве усаврши и офанзиву, уколико жели да настави са успесима започетим прошле сезоне.

Игра црвено-белих у одбрани доведена је на изузетно висок ниво, међутим, у нападу "шкрипи". Не види се то против квалитетом слабијих ривала у Суперлиги, када је довољна инспирација два-три појединца за убедљиву победу, али против тимова са којима се Звезда сусреће на европској сцени, као и у недељу против Партизана, евидентан је проблем.

Прилично неочекивано било је гледати да екипа која је у генерално бољој форми и бољем расположењу од ривала организује нападе дугим лоптама и прескакањем везног реда. Фалио је црвено-белима неки креативац у средини, који би лоптом у простор "бацио у ватру" Бена и Кафуа по крилима или Ричмонда Боаћија пред голом Партизана.

Можда ће у будућности то бити Марко Марин, али бивши репрезентативац Немачке није имао инспирацију у недељу да се истакне потезом вредним аплауза. Био је вољан да узме улогу организатора, ипак, често је предуго држао лопту у свом поседу и омогућавао противничким играчима да га удвоје, а потом морао да јури за њим не би ли спречио контру.

По доласку из кипарског Апоела, очекивало се да ће улогу "десетке" имати Лоренцо Ебисилио, али се Холанђанин није најбоље снашао у црвено-белом дресу, па му Милојевић у последње две "велике" утакмице - против Наполија и Партизана - није указао поверење.

Можда ће се то променити у будућности, посебно јер Кафу не оправдава очекивања на десном крилу, на које би могао да се врати Бен.

У среду против Напретка, као и у суботу против Младости из Лучана, не би требало да се црвено-бели муче, али већ 3. октобра у Паризу мораће да имају идеју и како да савладају Алфонса Ареолу (који ће бранити уместо суспендованог Ђанлуиђија Буфона) уколико им се укаже прилика.

Слабо издање против Партизана није разлог за јадиковање, посебно јер је гол Ричмонда Боаћија омогућио да бодовна предност у односу на "вечитог ривала" остане непромењена (два бода, уз утакмицу мање), али би требало да послужи за побољшање игре у утакмицама које следе и када се од Звезде очекује да води главну реч, а не да игра на контранападе...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар