Analiza: Remi za nauk, ne "jauk"!

Crvena zvezda u Humskoj prošla mnogo bolje nego što je delovalo na terenu, ali ne i kao što je bilo očekivano.

Fudbal 24.09.2018 | 22:30
Analiza: Remi za nauk, ne "jauk"!
Navijači Crvene zvezde nezadovoljni su napustili Partizanov stadion posle 1:1 u 158. "večitom derbiju". Očekivali su laganu pobedu svog tima i tri-četiri gola u mreži rivala, ali još jednom se pokazalo da u derbijima nema favorita i ishod ne zavisi od trenutne forme, več motivacije igrača i trenera...

Partizan je mnogo bolje ušao u utakmicu i dominirao terenom u prvom poluvremenu. Gosti su se mučili da organizuju napad iz kojeg bi ušli u šansu. Nije ih bilo mnogo i to je ono što je najviše razočaralo njihove pristalice.

Zvezda je u Humsku došla kao učesnik Lige šampiona i jedini tim sa maksimalnim učinkom u Superligi, pa se i očekivala igra u skladu sa takvim rezultatima, međutim...

"Mnogo smo loše ušli u utakmicu, već u 20 sekundi su oni imali šansu. Prvo poluvreme nismo igrali fudbal, sve nam se svelo na duge lopte. Videćemo šta je razlog", vidno nezadovoljan konstatovao je Marko Marin po izlasku iz svlačionice.

Razočaran pristupom bio je i kapiten Filip Stojković, koji je traku poneo u odsustvu povređenog Vujadina Savića. Zanimljivo da je desni bek crveno-belih upravo njegovo neigranje naveo kao jedan od razloga poraza. Pretpostavljamo zbog harizme i slobode da povremeno podvikne saigračima i trgne ih iz letargije. Tako nešto bilo je neophodno Zvezdinim fudbalerima u nedelju, koji su na momente delovali uplašeno i neorganizovano... Potpuno suprotno od onoga na šta su navikli svoje pristalice.

Sigurno da će Vladan Milojević i njegovi saradnici narednih dana dobro analizirati izdanje svog tima u Humskoj i potruditi se da pronađu rešenje, jer je Zvezdi neophodno da pored defanzive usavrši i ofanzivu, ukoliko želi da nastavi sa uspesima započetim prošle sezone.

Igra crveno-belih u odbrani dovedena je na izuzetno visok nivo, međutim, u napadu "škripi". Ne vidi se to protiv kvalitetom slabijih rivala u Superligi, kada je dovoljna inspiracija dva-tri pojedinca za ubedljivu pobedu, ali protiv timova sa kojima se Zvezda susreće na evropskoj sceni, kao i u nedelju protiv Partizana, evidentan je problem.

Prilično neočekivano bilo je gledati da ekipa koja je u generalno boljoj formi i boljem raspoloženju od rivala organizuje napade dugim loptama i preskakanjem veznog reda. Falio je crveno-belima neki kreativac u sredini, koji bi loptom u prostor "bacio u vatru" Bena i Kafua po krilima ili Ričmonda Boaćija pred golom Partizana.

Možda će u budućnosti to biti Marko Marin, ali bivši reprezentativac Nemačke nije imao inspiraciju u nedelju da se istakne potezom vrednim aplauza. Bio je voljan da uzme ulogu organizatora, ipak, često je predugo držao loptu u svom posedu i omogućavao protivničkim igračima da ga udvoje, a potom morao da juri za njim ne bi li sprečio kontru.

Po dolasku iz kiparskog Apoela, očekivalo se da će ulogu "desetke" imati Lorenco Ebisilio, ali se Holanđanin nije najbolje snašao u crveno-belom dresu, pa mu Milojević u poslednje dve "velike" utakmice - protiv Napolija i Partizana - nije ukazao poverenje.

Možda će se to promeniti u budućnosti, posebno jer Kafu ne opravdava očekivanja na desnom krilu, na koje bi mogao da se vrati Ben.

U sredu protiv Napretka, kao i u subotu protiv Mladosti iz Lučana, ne bi trebalo da se crveno-beli muče, ali već 3. oktobra u Parizu moraće da imaju ideju i kako da savladaju Alfonsa Areolu (koji će braniti umesto suspendovanog Đanluiđija Bufona) ukoliko im se ukaže prilika.

Slabo izdanje protiv Partizana nije razlog za jadikovanje, posebno jer je gol Ričmonda Boaćija omogućio da bodovna prednost u odnosu na "večitog rivala" ostane nepromenjena (dva boda, uz utakmicu manje), ali bi trebalo da posluži za poboljšanje igre u utakmicama koje slede i kada se od Zvezde očekuje da vodi glavnu reč, a ne da igra na kontranapade...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar