Шојгу најавио: У Сирију стиже С-300

Русија ће у наредне двије недјеље предати Сирији савремени противваздушни систем С-300, изјавио министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Свијет 24.09.2018 | 12:03
Шојгу најавио: У Сирију стиже С-300
"Сиријске оружане снаге примиц́е модерни систем ракетне површине С-300 у року од двије недјеље. Он је способан да пресретне средства за ваздушни напад у кругу од више од 250 км и истовремено удари неколико ваздушних мета", а преноси Спутњик.

Шојгу је истакао да ц́е, имајуц́и високу ефикасност и брзину паљбе, систем значајно ојачати борбене способности сиријске противваздушне одбране.

Портал Раша тудеј је навео да је испорука система С-300 дио одговора у вези обарања руског авиона "Иљушин-20", који је оборен прошле недјеље док се враћао у авио-базу Хмејмим, у Сирији. Авион је грешком оборила сиријска противвасздупшна одбрана, али због, како сматра Москва, Израела који је намјерно гурнуо руске авионе на линију ватре.

Према подацима руског министарства, скривајући се иза руског авиона, израелски пилоти су летјелицу изложили нападу сиријске ПВО. Авион је оборен ракетом из система Ес-200 при чему је погинуло 15 руских војника.

Извор: Агенције

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Гавро

24.09.2018 10:06

С коња на магарца,а ста ради С400?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

24.09.2018 10:27

Пријатељу држи се ти илахија и небој се,немој више у Сирију кад си већ сад успио да утекнеш.

Name

075

24.09.2018 10:36

Путин је с*ао негдје у априлу ове године да Русија има супер оружје и да ће се од сада Русију слушати,а кад оно брутално приземљење…када падне авион, цивилни или војни, зна се чији је пао...а њихови "невидљиви" С300 и С400 су тек спрдња са Русима!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТНИК

24.09.2018 10:37

Хаххахахаха Сто су се препали Израелци и Амери ено све дрхте од страха. Има Израел и УСА да роваре по Сирији кад год им се хоце и како им се хоце. Ајде нека Руси и Сиријци оборе израелски или америцки авион. Само један нека оборе ако смију. Једина сила која је равна УСА у овом тренутку је Кина а Бразил и Аустралија полако постају нове силе на глобалном нивоу. Туси прво треба да обнове и модернизују своју морнарицу али они нису јос ни модетнизацију копнених снага заврсили тако да неце представљати неку силу на глобалном нивоу јос неких пуних 15-20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

24.09.2018 10:57

Обарали су Сиријци израелске авионе,али није то слутаволо Израел да још више напада.Тај фамозни С 300 је Асад платио прије 10 година Русији,а то је било 3 године прије почетка рата у Сирији.Коначно су се Руси смиловали да им и испоруче тај систем.

Name

075

24.09.2018 11:19

@РАТНИК "Великом брату" и "изабраном народу" од руских изјава се "тресу гаће"!!

Name

Реално

24.09.2018 12:06

Никад Руси нису били нека сила. Имали су среце сто им је географски полозај био одлицан а и знали су за простор Сибира због свог раног контакта са Татарима и Монголима па су се зато успјели брзо просирити на огромну сибирску територију богату ресурсима и тако направити велику империју. У WW1 су изгубили од Њемацке и Аустроугарске па су Французи, Срби и Енглези морали да им врате цаст тако сто су пробојом солунског фронта натјерали Аустроугарску на капитулацију па су тако Руси повратили сву изгубљену територију. У WW2 Енглези и УСА саљу Русима сбоју војну опрему како би ови имали циме да се боре против Хитлера јер је црвена армија 1941 дозивила тотални слом и потпуну деструкцију од стране wермахта. Црвена армија се опоравила тек 1943 када је конацно могла покренути озбиљније стратеске операције и онда су Руси преко ноци заборавили да су их Амери и Енглези спасили од Хитлера 1941. Све у свему данас Русију цува једино њен нуклеарни арсенал јер Амери неце ици у директан рат са Русима због тога сто би то могло изазвати нуклеарну катастрофу. Амери це умјесто директног рата користити економске, дипломатске и политицке притиске како би изазвали нови велики градјански рат у Русији и онда то искористили за брзо онеспособљавање руског нуклеарног арсенала и конацно директног удара на руску територију након тога.

Name

РАТНИК

24.09.2018 12:21

@075 Руси прицају о неком јунаству а против мале Грузије ратовали знаницно 7-8 дана а повремено пола године. У Цеценији су просли јос горе гдје су цак и изгубили први цеценски рат а умало су могли и други да им није било бројцане надмоци. У Украјини су мислили узети лак оброк па их је изненадио патриотизам украјинског народа који их је зауставио у даљем отимању њихове територије. Новорусија це ускоро пасти а кад она падне Украјина улази у НАТО сто це спрецити даље руско продирање у њу. Крим це остати руска база али је народ тамо вец видио да нема ниста од обецаних путинових инвестиција тако да су могуци немири за пар година. Бјелоруси као народ поцели све висе да напустају руски утицај а то им је тренутно веци проблем него ситуација у Украјини.

Name

Ре.реално,ратнику

24.09.2018 13:34

Лијепо је што познајете историју других народа,или се бар трудите да знате нешто на ту тему. Реците "хисторичари"ви нама полуписменима против ког су се окупатора муслимани борили на овим просторима,из доба Турака, Аустроугара,Ниијемаца?! И ако може неку битку из тог времена да наведене како сте јуначки поразили неког негде од ових које сам набројао? Хвала много, унапријед.

Name

Са стране

24.09.2018 17:25

@ ратник: Да ми је знати где си ти ратовао... Игрице на плејстејшну се не рачунају.