АРГ: Ривер гранатирао Бомбоњеру и Боку!

Фрустрације у Боки ће бити велике! Евроголови у Суперкласику, спорно суђење и победа Милионера.

Фудбал 24.09.2018 | 07:30
АРГ: Ривер гранатирао Бомбоњеру и Боку!
Одигран је и највећи дерби на свету! У једином првенственом Суперкласику ове сезоне, Ривер Плејт је као гост савладао Боку Јуниорс 2:0.

Имало је шта да се види на Бомбоњери, иако Бокини навијачи нису очекивали баш такав сценарио. Домаћин је ушао у меч као фаворит, а завршио га је са горчином пораза и много фрустрација. Ривер је пре свега тактички надиграо великог ривала, а његов тренер Гаљардо је потпуно надмудрио Скелота. Имала је Бока више лопту у ногама, неке сјајне шансе, али је Ривер био конкретнији и оштрији. Како у одбрани, тако и у нападу.

Имаће Бокини играчи и навијачи за чим да жале и како да се правдају за пораз. Бока је пропустила више добрих шанси, а чини се да је у неколико наврата оштећена за пенал. У четири или пет ситуацију су домаћи тражили пенал, а судија је макар у два случаја морао да покаже на бечлу тачку. Сваки пут вођству Ривера од 1:0 што значи да је Бока прилично оштећена. Али има и друга страна медаље. Арбитар је Бокином везисту ЕдвинуКардони опростио чист црвени картон у финишу првог полувремена. Дакле, имају и Риверови навијачи шта да замере… Утисак је да је судија Мауро Виљано намерно пустио оштрију игру и имао лабавији критеријум који је више одговарао Риверовом стилу игре.

Наравно, паклена атмосфера на Бомбоњери је дочекала Ривер, али ју је Гонзало “Пити” Мартинез врло брзо охладио. Риверова “десетка” је у 15. минуту ухватио страшан волеј на центаршут младе звезде Паласиоса и послао пројектил у супротан угао Бокиног гола за мук на Бомбоњери. Нажалост, само неколико минута касније се повредио и морао да изађе из игре…

Рано вођство је било баш оно што је Ривер хтео. Препустили су домаћину средину терена и оштром игром у дефанзиви секли све нападе Боке, док су из контранапада константно претили. Имала је Бока сјајне шансе за изједначење, Бенедетове маказице су могле да постану антологијски гол, а сјајни нападач је имао и један опасан шут са 20 метара. Међутим, командант одбране Пинола је добро утегао последњу Риверову линију, а Франко Армани показао још једном зашто је најбољи аргентински голман.

Ривер је одолео до полувремена, а фрустрације у Боки су расле. Поготово на почетку другог полувремена када су у интервалу од 30 секунди два пута оштећени за чист пенал! Неприметног Тевеза је заменио Зарате, али ни он није нашао кључ за Риверову браву.

Гаљардо је на другој страни увео Скока уместа Прата и одмах му се вратило. Кинтеро је одиграо фантастичлан пас за Сантос Бореа, а Колумбијац одложио повратну за Скока који је страшним шутем “из прве” закуцао пројектил под преку Бокиног гола.

Напала је Бока у финишу свим силама, створила много шанси, имала и пречку, али лопта није хтела у гол…

Ривер је победио пети пут на последњих шест међусобних мечева. И изједначио се са највећим ривалом на табели. Ипак, првенство је тек почело и има још много до коначног расплета у борби за титулу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар