ARG: River granatirao Bombonjeru i Boku!

Frustracije u Boki će biti velike! Evrogolovi u Superklasiku, sporno suđenje i pobeda Milionera.

Fudbal 24.09.2018 | 07:30
ARG: River granatirao Bombonjeru i Boku!
Odigran je i najveći derbi na svetu! U jedinom prvenstvenom Superklasiku ove sezone, River Plejt je kao gost savladao Boku Juniors 2:0.

Imalo je šta da se vidi na Bombonjeri, iako Bokini navijači nisu očekivali baš takav scenario. Domaćin je ušao u meč kao favorit, a završio ga je sa gorčinom poraza i mnogo frustracija. River je pre svega taktički nadigrao velikog rivala, a njegov trener Galjardo je potpuno nadmudrio Skelota. Imala je Boka više loptu u nogama, neke sjajne šanse, ali je River bio konkretniji i oštriji. Kako u odbrani, tako i u napadu.

Imaće Bokini igrači i navijači za čim da žale i kako da se pravdaju za poraz. Boka je propustila više dobrih šansi, a čini se da je u nekoliko navrata oštećena za penal. U četiri ili pet situaciju su domaći tražili penal, a sudija je makar u dva slučaja morao da pokaže na bečlu tačku. Svaki put vođstvu Rivera od 1:0 što znači da je Boka prilično oštećena. Ali ima i druga strana medalje. Arbitar je Bokinom vezistu EdvinuKardoni oprostio čist crveni karton u finišu prvog poluvremena. Dakle, imaju i Riverovi navijači šta da zamere… Utisak je da je sudija Mauro Viljano namerno pustio oštriju igru i imao labaviji kriterijum koji je više odgovarao Riverovom stilu igre.

Naravno, paklena atmosfera na Bombonjeri je dočekala River, ali ju je Gonzalo “Piti” Martinez vrlo brzo ohladio. Riverova “desetka” je u 15. minutu uhvatio strašan volej na centaršut mlade zvezde Palasiosa i poslao projektil u suprotan ugao Bokinog gola za muk na Bombonjeri. Nažalost, samo nekoliko minuta kasnije se povredio i morao da izađe iz igre…

Rano vođstvo je bilo baš ono što je River hteo. Prepustili su domaćinu sredinu terena i oštrom igrom u defanzivi sekli sve napade Boke, dok su iz kontranapada konstantno pretili. Imala je Boka sjajne šanse za izjednačenje, Benedetove makazice su mogle da postanu antologijski gol, a sjajni napadač je imao i jedan opasan šut sa 20 metara. Međutim, komandant odbrane Pinola je dobro utegao poslednju Riverovu liniju, a Franko Armani pokazao još jednom zašto je najbolji argentinski golman.

River je odoleo do poluvremena, a frustracije u Boki su rasle. Pogotovo na početku drugog poluvremena kada su u intervalu od 30 sekundi dva puta oštećeni za čist penal! Neprimetnog Teveza je zamenio Zarate, ali ni on nije našao ključ za Riverovu bravu.

Galjardo je na drugoj strani uveo Skoka umesta Prata i odmah mu se vratilo. Kintero je odigrao fantastičlan pas za Santos Borea, a Kolumbijac odložio povratnu za Skoka koji je strašnim šutem “iz prve” zakucao projektil pod preku Bokinog gola.

Napala je Boka u finišu svim silama, stvorila mnogo šansi, imala i prečku, ali lopta nije htela u gol…

River je pobedio peti put na poslednjih šest međusobnih mečeva. I izjednačio se sa najvećim rivalom na tabeli. Ipak, prvenstvo je tek počelo i ima još mnogo do konačnog raspleta u borbi za titulu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar