РУС: Не може луђе од овога!

Осам голова, црвени за четири минута и шампионска победа Банетовог Зенита.  Локомотива се храбро испрсила у дербију са играчем мање, али је капитулирала - 5:3 (1:1).  Фернандова бомба и Влашићев лидерски ген – срећан је само Зенит! Подела плена у московском дербију.

Фудбал 24.09.2018 | 07:45
РУС: Не може луђе од овога!
Истински спектакл у великом руском дербију. Сјајних 90 минута у Санкт Петербургу приредили су фудбалери Зенита и Локомотиве из Москве својим навијачима, а после правог фудбалског трилера, више разлога за задовољство имали су домаћини. Зенит је славио са 5:3, што нико није могао да наслути после мршавих првих 45 минута.

Шатов у 13. и Баринов у 17. минуту по једном су матирали голмане противничког тима, а на паузи тренери оба тима, и Семак и Сјомин, као да су послали фудбалске ванземаљце на терен. Невероватно је деловало како је Зенит "нагазио" актуелног шампиона Русије и за готово 20 минута стигао до великих 4:1.

Ерохин, Дзјуба и још једном Шатов довели су до лудила љубитеље Локомотиве и бацили у транс домаћу публику у 64. минуту, а немоћни голаман гостију Гиљерме није могао да поверује да свака лопта завршава у његовој мрежи после ударца ривала.

Међутим, шампион се није предавао, талентовани Алексеј Миранчук лепим ударцем смањио је на 2:4 и удахнио живот Локомотиви.

Али, онда је уследила глупост гостију. Само што је ушао уместо Ћорлуке у 78. минуту, искусни везиста гостију Тарасов је два минута касније добио први жути, а исто толико касније и још један, па је морао да напусти игру после само четири минута. Где ћеш луђе...

Чак и са играчем мање Локомотива је успела да закомпликује резултат, па је Фјодор Смолов у 86. смањио на 3:4. Ипак, квалитет и бројчана надмоћ Зенита дошли су до изражаја у самој завршници. Аргентинац Дријуси је био упоран и после неколико одбрана голмана Гиљермеа ипак сместио лопту у мрежу за коначних 5:3 и велико славље домаћих навијача.

Бранислав Ивановић одиграо је читав меч за Зенит на позицији штопера у тандему са Нетом.

Овом победом клуб из Санкт Петербурга одлепио се првом пратиоцу Ростову на великих седам бодова предности, а уколико му буде одговарао и исход вечерашњег дербија између Спартака и ЦСКА из Москве (рецимо реми) биће у фантастичној позицији после само осам одиграних кола.



Фернандова бомба и Влашићев лидерски ген – срећан је само Зенит! Подела плена у московском дербију.

Осам кола и великих седам бодова разлике. Нико се томе није надао уочи почетка сезоне. Али све се за сада намешта Зениту. Истина, одрадио је великан из Санкт Петебурга оно што је до њега. Само два бода испустио је у досадашњих осам кола и вишеструко је награђен. Па и резултатом московског дербија који није повољан ни за ЦСКА ни за Спартак. Само за Зенит. Пред више од 29.000 људи на ВЕБ Арени реми од 1:1.

Зенит је остао далеко. Баш далеко. Спартак је седам кораза иза. ЦСКА још два степеника испод. Све у складу са збивањима на ВЕБ Арени. Најправеднији резултат с обзиром да су и једни и одиграли сасвим просечан меч, далеко од шампионског нивоа.

Било је додуше ту и неких вансеријских потеза. Под број један погодак Фернанда за 1:0 у 30. минуту. Перфектан ударац из слободњака. Игор Акинфејев је био ту, али лопта је бежала од њега. Све до самог ћошка. Ништа ту није могао голман Армејаца.

Међутим, уместо да тај погодак искористи да агресивније крене напред, Спартак је стао, јасно са намером да чува предност. Ретко се таква идеја исплати у дерби мечевима. Овог пута уништио ју је Никола Влачић, Евертонов везиста на позајмици у Москви, који полако, али сигурно преузима лодерску улогу у ЦСКА.

После асистенције и гола за 2:2 на гостовању код Викторије Плзењ у Лиги шампиона некадашњи фудбалер спитског Хајдука још је једном спасио Армејце. Сам се изборио за простор за шут и мајсторски послао лопту у угао. Спартакова предност је ишчезла.

Али попут гостију и ЦСКА је после тог гола повукао ручну задоовљан резултатом, па је последњих пола сата протекло у ишчекивању последњег судијског звиждука. Највише су му се обрадовали у Санкт Петербургу.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА РУСИЈЕ - 8. коло

Субота:

Јенисеј - Урал 1:2 (0:1)
/Занев 60 - Семакин 25аг, Иљин 58/

Динамо Москва - Анжи 0:1 (0:0)
/Понсе 49/

Арсенал Тула - Рубин 2:2 (1:0)
/Кадири 12, Бакаев 76 - Коновалов 77, Уремовић 90+2/

Ростов - УФА  0:0

Ахмат - Оренбург 1:1 (1:0)
/Вилкер 22 - Алфонин 66/

Недеља

Зенит - Локомотива 5:3 (1:1)
/Шатов 13, 64, Ерохин 47, Дзјуба 57. Дријуси 90 - Баринов 17, Ал. Миранчук 74, Смолов 86/ 

ЦСКА - Спартак Москва 1:1 (0:1)
/Влачић 63 - Фернандо 30/

Понедељак
17.30: Крила Совјетов - Краснодар

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар