RUS: Ne može luđe od ovoga!

Osam golova, crveni za četiri minuta i šampionska pobeda Banetovog Zenita.  Lokomotiva se hrabro isprsila u derbiju sa igračem manje, ali je kapitulirala - 5:3 (1:1).  Fernandova bomba i Vlašićev liderski gen – srećan je samo Zenit! Podela plena u moskovskom derbiju.

Fudbal 24.09.2018 | 07:45
RUS: Ne može luđe od ovoga!
Istinski spektakl u velikom ruskom derbiju. Sjajnih 90 minuta u Sankt Peterburgu priredili su fudbaleri Zenita i Lokomotive iz Moskve svojim navijačima, a posle pravog fudbalskog trilera, više razloga za zadovoljstvo imali su domaćini. Zenit je slavio sa 5:3, što niko nije mogao da nasluti posle mršavih prvih 45 minuta.

Šatov u 13. i Barinov u 17. minutu po jednom su matirali golmane protivničkog tima, a na pauzi treneri oba tima, i Semak i Sjomin, kao da su poslali fudbalske vanzemaljce na teren. Neverovatno je delovalo kako je Zenit "nagazio" aktuelnog šampiona Rusije i za gotovo 20 minuta stigao do velikih 4:1.

Erohin, Dzjuba i još jednom Šatov doveli su do ludila ljubitelje Lokomotive i bacili u trans domaću publiku u 64. minutu, a nemoćni golaman gostiju Giljerme nije mogao da poveruje da svaka lopta završava u njegovoj mreži posle udarca rivala.

Međutim, šampion se nije predavao, talentovani Aleksej Mirančuk lepim udarcem smanjio je na 2:4 i udahnio život Lokomotivi.

Ali, onda je usledila glupost gostiju. Samo što je ušao umesto Ćorluke u 78. minutu, iskusni vezista gostiju Tarasov je dva minuta kasnije dobio prvi žuti, a isto toliko kasnije i još jedan, pa je morao da napusti igru posle samo četiri minuta. Gde ćeš luđe...

Čak i sa igračem manje Lokomotiva je uspela da zakomplikuje rezultat, pa je Fjodor Smolov u 86. smanjio na 3:4. Ipak, kvalitet i brojčana nadmoć Zenita došli su do izražaja u samoj završnici. Argentinac Drijusi je bio uporan i posle nekoliko odbrana golmana Giljermea ipak smestio loptu u mrežu za konačnih 5:3 i veliko slavlje domaćih navijača.

Branislav Ivanović odigrao je čitav meč za Zenit na poziciji štopera u tandemu sa Netom.

Ovom pobedom klub iz Sankt Peterburga odlepio se prvom pratiocu Rostovu na velikih sedam bodova prednosti, a ukoliko mu bude odgovarao i ishod večerašnjeg derbija između Spartaka i CSKA iz Moskve (recimo remi) biće u fantastičnoj poziciji posle samo osam odigranih kola.



Fernandova bomba i Vlašićev liderski gen – srećan je samo Zenit! Podela plena u moskovskom derbiju.

Osam kola i velikih sedam bodova razlike. Niko se tome nije nadao uoči početka sezone. Ali sve se za sada namešta Zenitu. Istina, odradio je velikan iz Sankt Peteburga ono što je do njega. Samo dva boda ispustio je u dosadašnjih osam kola i višestruko je nagrađen. Pa i rezultatom moskovskog derbija koji nije povoljan ni za CSKA ni za Spartak. Samo za Zenit. Pred više od 29.000 ljudi na VEB Areni remi od 1:1.

Zenit je ostao daleko. Baš daleko. Spartak je sedam koraza iza. CSKA još dva stepenika ispod. Sve u skladu sa zbivanjima na VEB Areni. Najpravedniji rezultat s obzirom da su i jedni i odigrali sasvim prosečan meč, daleko od šampionskog nivoa.

Bilo je doduše tu i nekih vanserijskih poteza. Pod broj jedan pogodak Fernanda za 1:0 u 30. minutu. Perfektan udarac iz slobodnjaka. Igor Akinfejev je bio tu, ali lopta je bežala od njega. Sve do samog ćoška. Ništa tu nije mogao golman Armejaca.

Međutim, umesto da taj pogodak iskoristi da agresivnije krene napred, Spartak je stao, jasno sa namerom da čuva prednost. Retko se takva ideja isplati u derbi mečevima. Ovog puta uništio ju je Nikola Vlačić, Evertonov vezista na pozajmici u Moskvi, koji polako, ali sigurno preuzima lodersku ulogu u CSKA.

Posle asistencije i gola za 2:2 na gostovanju kod Viktorije Plzenj u Ligi šampiona nekadašnji fudbaler spitskog Hajduka još je jednom spasio Armejce. Sam se izborio za prostor za šut i majstorski poslao loptu u ugao. Spartakova prednost je iščezla.

Ali poput gostiju i CSKA je posle tog gola povukao ručnu zadoovljan rezultatom, pa je poslednjih pola sata proteklo u iščekivanju poslednjeg sudijskog zvižduka. Najviše su mu se obradovali u Sankt Peterburgu.

PREMIJER LIGA RUSIJE - 8. kolo

Subota:

Jenisej - Ural 1:2 (0:1)
/Zanev 60 - Semakin 25ag, Iljin 58/

Dinamo Moskva - Anži 0:1 (0:0)
/Ponse 49/

Arsenal Tula - Rubin 2:2 (1:0)
/Kadiri 12, Bakaev 76 - Konovalov 77, Uremović 90+2/

Rostov - UFA  0:0

Ahmat - Orenburg 1:1 (1:0)
/Vilker 22 - Alfonin 66/

Nedelja

Zenit - Lokomotiva 5:3 (1:1)
/Šatov 13, 64, Erohin 47, Dzjuba 57. Drijusi 90 - Barinov 17, Al. Mirančuk 74, Smolov 86/ 

CSKA - Spartak Moskva 1:1 (0:1)
/Vlačić 63 - Fernando 30/

Ponedeljak
17.30: Krila Sovjetov - Krasnodar

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar